logo

HABİRE YAHŞİ’DEN “BELGELERLE ATATÜRK” SERGİSİ

HABİRE YAHŞİ’DEN “BELGELERLE ATATÜRK” SERGİSİ

ata_anma_sergi_10_kasim (0)Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında “Osmanlı döneminden Belgelerle ATATÜRK” temalı sergi açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencileri 77. yıl dönümünde 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında “Osmanlı döneminden Belgelerle ATATÜRK” temalı sergi açtı.

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği “Osmanlı döneminden Belgelerle ATATÜRK” temalı sergisi Ataşehir Burçak Eyüboğlu Koleji Fuaye Salonunda 10 Kasım günü ziyarete açıldı.

ata_anma_sergi_10_kasim (55)

10 Kasım Atatürk’ü Anma töreninin de yapıldığı Ataşehir Burçak Eyüboğlu Koleji Fuaye Salonu’nda ziyarete açılan sergiyi; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile Garnizon Komutanı Vekili Kd. Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir İlçe milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Habire Yahşi Anadolu Lisesi Okul Müdürü İsa Boylu’nun da aralarında bulunduğu okul müdürleri ve öğrenciler gezdi.

ata_anma_sergi_10_kasim (60)

ANLAMLI GÜNDE ATATÜRK’E AİT BELGELERİN SERGİSİ

Devlet ve Osmanlı Arşivi’nden Atatürk’ün yazışmalarına ait orijinal belgelerin kopyalarının sergilendiğini belirten Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Serpil Aksoy sergi ile ilgili; Başbakanlık Devlet Arşivi ve Osmanlı Arşivi’nden Atatürk’e ait olan tüm orijinal belgeleri aldıklarını ve 10 Kasım gibi bir anlamlı günde okulları adına sergiyi açtıklarını söyledi.

ata_anma_sergi_10_kasim (58)

BAŞBAKANLIK DEVLET ARŞİVLERİNİN KATKILARIYLA HAZIRLANDI

Başbakanlık Devlet Arşivlerinin katkılarıyla hazırlanan, Atatürk’ün madalya, nbişan ve yazışmalarının yer aldığı sergide İnönü tarafından verilen Atatürk’ün ölümünün belgesinin de yer aldığını ifade eden Başbakanlık Devlet Arşivleri Restorasyon Şube Müdürü Mustafa Sulu; “Başbakanlık Devlet Arşivlerinin katkılarıyla hazırlanan bu sergi de Atatürk’ün madalyalarından, nişanlarından tutun, görevinden bazı yerlerden istifa ettiği, bazı yerlerden tekrar çıkartıldığı yazışmaların dokümanları vardır. Osmanlıca tabiriyle Rik’a yazısıyla yazılmış ve ona çekilen telgraflar, en sonunda da Atatürk’ün ölümü üzerine o günkü Başbakan İsmet İnönü imzasıyla hazırlanmış olduğu yazışmalar var. Burada sergilenen eserler belli dönemleri kapsamaktadır” dedi.

ata_anma_sergi_10_kasim (57)ata_anma_sergi_10_kasim (61)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ