logo

Habire Yahşi’den ‘E Twinning’ Projeleriyle Dijital Eğitimde Başarı

Habire Yahşi’den ‘E Twinning’ Projeleriyle Dijital Eğitimde Başarı

Habire Yahşi Anadolu Lisesi “The More Music The Better English” adlı yeni e twinning projeleriyle dijital eğitim platformlarında başarı kaydetmeye devam ediyor.

E-twinning, 2005 yılında Avrupa ülkelerinin okullarını kapsayan ve öğrencilerin proje geliştirmesini amaçlayan bir Erasmus ön projesidir.

HABİRE YAHŞİ ANADOLU LİSESİ ETWİNNİNG PROJELERİYLE DİJİTAL EĞİTİM DÜNYASINDA BAŞARIYA İLERLİYOR

Habire Yahşi Anadolu Lisesi E-twinning projeleriyle dijital eğitim platformlarında başarı kaydetmeye devam ediyor. Okul Müdürü Ramazan Demirci’nin destekleri ve okulun İngilizce Öğretmeni Doğa Ergin Demir’in öncülüğünde 10. Sınıf öğrencileri bu yıl “The More Music The Better English” adlı yeni bir etwinning projesi başlattılar.

E-twinning, 2005 yılında Avrupa ülkelerinin okullarını kapsayan ve öğrencilerin proje geliştirmesini amaçlayan bir Erasmus ön projesidir. Güncel olarak 229.310 okul ve 134.704 projeyi içeren eTwinning projesi, öğrencilerin üretkenliğini arttırmayı amaçlamaktadır. eTwinning projesi, hem öğrenci hem de öğretmene kariyer geçmişi açısından büyük bir katkı sağlamakla birlikte öğrencilerin dillini pratikle geliştirmesi açısından da oldukça avantajlıdır. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan öğretmenlere, müdürlere, öğrencilere yönelik bir platform sunmaktadır.

Habire Yahşi Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Doğa Ergin Demir ve Kartal Şehir Burak Cantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Özgen Göknar Tezcan’ın kuruculuğunu üstlendiği “The More Music The Better English” adlı bu proje toplam 90 öğrenci ve 9 öğretmenden oluşmaktadır. Ortak olan diğer okullar sırasıyla şöyledir. Türkiye’den Yeşilevler Borsa İstanbul Anadolu Lisesi-Şahinbey (1 ortak), Buca 85.Yıl Anadolu Lisesi-Buca (1 ortak), Mimar Sinan Anadolu Lisesi-Çorlu (1 ortak), Bayburt Lisesi-Bayburt (1 ortak), Hırvatistan’dan Ekonomska škola Brada RadidĐakovo (2 ortak) ve İspanya’dan IES Cuenca del Nalón-Langreo (1 ortak).

Proje ile hedeflenen, İngilizce şarkıların yabancı dil gelişiminde ne kadar büyük rol oynadığını göstermek, öğrencilerin web 2.0 araçları ile bilinçli teknoloji kullanımını arttırmaktır. Öğrencilerin tüm etkinliklerde kullandıkları bu araçlar sayesinde teknoloji kullanımında büyük gelişmeler kaydolduğu gözlemlenmektedir. Şu ana kadar Voki ile öğrenci tanıtım sunumları, Artsteps uygulamasıyla online okul sergisi, video yapımı ile şehir tanıtımı, İngilizce rap şarkısı seslendirme, Meetingwords ile İngilizce kendi şarkı sözlerini oluşturma, watch2gether ile eşzamanlı güvenli internet kullanımı konusunda içerikler izleme ve yorum yapma, karaoke programlarında eşzamanlı şarkılar söyleme gibi İngilizce dil becerilerini teknoloji ile buluşturan etwinning etkinlikleri bu öğrencilerimiz sayesinde proje hızla ilerlemektedir.

Habire Yahşi Anadolu Lisesi bu proje sayesinde https://www.esafetylabel.eu/ websitesinden okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan egüvenlik etiketi almaya hak kazanmıştır.

Mayıs ayına kadar sürecek olan projede öğrenciler ve öğretmenler takımlar halinde çalışmaktadır. Böylece başka ülkelerdeki öğrencilerle ve öğretmenlerle tanışıp iletişimi düzenli olarak İngilizce gerçekleştirmektedirler. Farklı ortak okullarla yürütülen bu proje hem öğretmenlerin mesleki gelişimine hem de öğrencilerle ilgili uygulama ve çalışmalar konusunda tüm eğitim camiyasına katkı sağlanması ve bu projenin hem ulusal hem de Avrupa Kalite Etiketleri alması bekleniyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ