logo

HAKKI ALTINKAYNAK ‘KUTLANMA SINIRLAMALARINA KARŞIYIZ’

HAKKI ALTINKAYNAK ‘KUTLANMA SINIRLAMALARINA KARŞIYIZ’

atasehir_allternatif-toren (1)Siyasi partiler ve STK temsilcileri Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamındaki resmi çelenk töreni sonrası, gerçekleştiren alternatif törenle Ata’ya çelenk sundular.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutan Vekili Kd. Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kurumları adına çelenklerin sundukları resmi tören sonrası alandaki siyasi partiler ve STK temsilcileri Atatürk Anıtına çelenklerini sundular.

atasehir_allternatif-toren (5)atasehir_allternatif-toren (14)

Resmi tören sonrasında siyasi partiler ve STK temsilcilerinin Atatürk Anıtına çelenklerini sundukları alternatif törene Ataşehir Belediye Başkanı ile birlikte; Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir MHP İlçe Başkanı Oğuz Sarul, Ataşehir Vatan Partisi, Ataşehir Atatürk Düşünce Derneği, İstanbul Barosu Ataşehir temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ataşehir Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ataşehir Muhtarları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Şubesi ve Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği, kurumları adına Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenklerini sundular.

atasehir_allternatif-toren (36)

 “CUMHURİYET DEĞERLERİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çelenk sunumundan sonra toplu olarak kürsüye gelen siyasi parti ve STK temsilcileri Cumhuriyet ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

“ Tüm vatandaşlarımızın, 92’inci yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” diyerek kutlama mesajını dile getiren MHP Ataşehir İlçe Başkanı Oğuz Sarul; “Cumhuriyet değerlerini savunmaya devam edeceğiz. Hayal kuranların, Cumhuriyetimizin değerlerini zorlayanların en kısa zamanda da Türk siyasi hayatından çekileceğini hep birlikte göreceğiz. Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuşarak; “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerini tamamladı.

atasehir_allternatif-toren (41)

ÖZEL GÜNLERİ KUTLAMA SINIRLAMALARINA KARŞIYIZ

Cumhuriyetin kuruluşunun ulusun tarihindeki çok önemli dönüm noktası olduğunu söyleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “Biz, ulusumuzun kaderinde dönüm noktaları olan bu özel günlerin kutlanmalarına getirilen sınırlanmalara karşıyız. Milli ve dini bayramlar milletimizin ortak inanç ve onur günleridir. Bu günleri kutlarken özellikle devleti yönetenlerin duyarlılıklarını daha ciddi olarak göstermeleri gerekir.  Halk olarak, sivil toplum örgütleri olarak, Cumhuriyetin koruyucuları olarak Cumhuriyetin ilkelerini çok önemsiyoruz.  Çünkü bu değerler ulus olmamızın, birlik olmamızın temel dayanaklarıdır.  Hepimizin ortak amaç ve görevi 92 yıllık Cumhuriyetimizi birinci sınıf demokrasi ile taçlandırmaktır” dedi.

atasehir_allternatif-toren (3)atasehir_allternatif-toren (29)atasehir_allternatif-toren (40)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ