logo

Haluk Sadıkoğlu, ‘Ataşehir İçin Değişim Vakti Geldi’

Haluk Sadıkoğlu, ‘Ataşehir İçin Değişim Vakti Geldi’

Ataşehir’e dair planları olan, 15 yıl Ataşehir’in siyasi hayatında bulunmuş Haluk Sadıkoğlu basın mensupları ile bir araya gelerek Ataşehir’i konuştu.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir’de değişim vakti”, “Ataşehir için değişim vakti” diyen Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adaya Adayı Haluk Sadıkoğlu, “Umudu hep beraber yaşatacağız. Birlikte Ataşehir kazanacak” dedi.

UMUDU HEP BERABER YAŞATACAĞIZ, BİRLİKTE ATAŞEHİR KAZANACAK

Basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adaya Adayı Haluk Sadıkoğlu,  “Ataşehir’deki sorunların çözümü noktasında umutsuz olmayacağız. Umut her zaman vardır. Umudu hep beraber yaşatacağız. Ataşehir‘de artık değişim vakti diyorum. Birlikte Ataşehir kazanacak diyorum.” Dedi.

ATAŞEHİR’E ÇOK ŞEY KATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Adaylıkla ilgili kararı saygıyla karşılayacağını kaydeden Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adaya Adayı Mimar Haluk Sadıkoğlu, “Ben, bizim şansımızla ilgili takdir ne olursa başımızın üzerinde. Ama heyecanımızı sizde gördünüz. Motivasyonumuzu siz de gördünüz. Hakkımızda hayırlısı. Biz Ataşehir’e çok şey katacağımızı düşünüyoruz açıkçası.” Diye konuştu.

1979 İSTANBUL KOZYATAĞI DOĞUMLU, 35 YILDIR İÇERENKÖYLÜ

Ataşehirli olmanın Ataşehir’de bir basın mensubu olmanın ve Ataşehir’de yaşamanın önemli olduğunu altını çizen Mimar Haluk Sadıkoğlu, yaşam hikayesini paylaştığı açıklamasında, teknik bir siyasi olarak Ataşehir’e ne katabiliriz düşüncesi ile yola çıktığı yaşam hikayesi, 1979 yılında doğdu İstanbul’da Kadıköy Kozyatağı’nda başladı. 1998’den İçerenköy’de yaşamaya başlayan, 35 yıla yakın Ataşehir geçmişi olan Sadıkoğlu, Ataşehirli olduğunu, Ataşehir’in mahallelerinden sokaklarından geldiğinin altını çizerek Atatürk Mahallesi’nde yaşamaya devam ediyor.

15 YILDIR ATAŞEHİR’İN SİYASETİNDE DE YER ALIYOR

Ataşehir’in kuruluşundan bugüne 15 yıldır Ataşehir’in siyasetinde de yer alan 2008’de Ataşehir İlçesi kurulduğunda, Ak parti’nin kurucu ilçe yönetim kurulu üyeliği ile siyasi hayatına başlayan, 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Haluk Sadıkoğlu, 2014 yılında belediye meclisi üyeliği görevinde bulundu. 2019 yılında da tekrar Belediye meclis üyeliği ve Büyükşehir Belediye meclis üyeliği görevine seçilen Haluk Sadıkoğlu, 10 yıldır Ataşehir’de İmar Komisyon üyeliği yapıyor. Büyükşehir’de Kentsel Yenileme Komisyonunda Başkan vekilliği görevini yürütüyor. Haydar Paşa Anadolu Teknik Lisesi, Sakarya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde eğitimini tamamlayan Sadıkoğlu, 3 nesildir inşaat kültürü olan bir ailenin 3 nesil ferdi. Kentsel dönüşüm, şehir planlaması ve imar planı uzmanlık alanları arasında. Bu konularda eğitimler aldı.

31 MAR MART AKŞAMI ÇALIŞKAN KADROLAR GÖREVE GELECEK

Bu dönem 12 isimle birlikte Ataşehir belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunan arkadaşıyla birlikte ve aday açıklandıktan sonra, adayla birlikte 31 Mart akşamına kadar, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarına sürdüreceğini kaydeden Haluk Sadıkoğlu, “15 yılın ardından Ataşehir’de halkımızın teveccühü ile dönüşüm ve değişim gerçekleşerek, 31 Mar Mart akşamı çalışkan kadrolar göreve gelecek” dedi.

HAYALLERİMİZİ ANLATIYORUZ, İYİSİNİ YAPMA ARZUMUZU İFADE EDİYORUZ

Ataşehir’de www.tvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın aralarında olduğu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ataşehir’de eksik, dokunulacak çok şey var. Bunları somut tespitleri olarak söyleyebiliriz. 17 mahallemizde. Teşkilatlarımızla beraber sahadayız. Halkımızın yanındayız. Kime dokunsak, kiminle konuşsak, herkes; Ataşehir’de bir değişim vaktinin geldiğini ifade ediyor. Bu sürecin içerisinde biz de Ataşehir’e dair hayallerimizle projelerimizle hizmet etme arzusu içerisindeyiz.” İfadelerine yer veren Mimar Haluk Sadıkoğlu, ifadelerinin yer aldığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi:
“Daha önceden partimize oy vermiş ya da vermemiş, farklı partilere oy vermiş kim varsa, bu seçmenimizi, Ataşehir’deki halkımızı bu sürece davet ediyoruz. Hayallerimizi anlatıyoruz, iyisini yapma arzusunda olduğumuzu ifade ediyoruz.”

ATAŞEHİRLİ OLABİLME BİLİNCİNİ OLUŞTURACAĞIZ

“Bu sürece dair Ataşehir için hayalleri olanları ayrım yapmaksızın sürece dahil edeceğiz. Top yekün Ataşehirli olabilme bilincini oluşturacağız. Hedefimiz bu… Bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil. nüfusu 450 bini bulan Ataşehir ile sosyal medya ve siz devirli basın mensuplarımız ile sesimizi duyuracağız.”

“ATAŞEHİR’DE DEĞİŞİM VAKTİ” DİYORUZ

“Onun için Ataşehir’de değişim vakti diyoruz. Ataşehir için değişim vakti diyoruz. Bizim birinci sloganımız. Bu bir mottomuzdur aynı zamanda…”

ATAŞEHİR BİRLİKTE KAZANACAK

“2.Sloganımız; Ataşehir birlikte kazanacak mesajımız bizim için Ataşehir için olmazsa olmaz mesaj. Yerel yöneticilerin hayallerine, hedeflerine bakarak, vizyonu olan yöneticilerin seçilmesi için herkes üzerine düşeni yapar. Dolayısıyla -Birlikte Ataşehir- kavramı vücut bulur. Bizim AK Parti teşkilatı olarak bunu öne çıkarmamız önemlidir. Ama toplumumuzun bunu kabullenmesi çok daha önemli ve arzumuz.”

ATAŞEHİR’DE DEĞİŞİM HAREKETİNE DESTEK VERİLSİN

“Biz istiyoruz ki Ataşehir’de eksiklik gören, kendini bu sürecin içinde görsün. Bu değişim hareketine destek versin. Önümüzdeki dönemde oluşturacağımız çoğulcu ve katılımcı yönetimi ile herkesin sorununa bir şekilde çözüm bulunmuş olacak. Herkes belediyeden beklediği hizmete ulaşmış olacak”

ATAŞEHİRLİNİN OYU ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

“Ataşehir’de artık şu bilincin oluşturulması lazım; Ataşehirlinin oyu çantada keklik değil. Ataşehirli bilinçli Seçmen. Ataşehirli kendisine hizmet edecek olan kişilere değer verir ve ön plana çıkartır. Değerlendirmesini yapar. Ama bu kredileri tüketmişse bir daha şans vermez. Ataşehir’de bilinçli seçmenimizin gereğini yapacağını düşünüyoruz.”

ATAŞEHİR’İN HAK ETTİĞİ HİZMETİN HIZINI KISA SÜREDE SAĞLAYACAĞIZ

“Bizler daha iyisini yapacağımızı, Ataşehir’in hak ettiği hizmetin hızını kısa sürede sağlayacağımızı vaat ediyoruz. Ataşehirlinin de bunu gördüğünü biliyoruz.”

PROJELERİ ÖNÜMÜZE ALDIK, İNCELİYORUZ!

“Ataşehir’de geçmiş dönemde ne yapılmış, ne yapılmamış? Projeleri önümüze aldık, inceliyoruz. Eksikliklerimizi görüyoruz. Hangisi daha güncel, hangisi daha öncelenmesi gerekiyorsa onlara çalışıyoruz. Bir yol haritası oluşturduk kendimize.”

MEVCUT BELEDİYEMİZİN MALİ DURUM SIKINTISI

“Mevcut belediyemizin mali durumla ilgili sıkıntısı olduğu söyleniyor. 3 milyar 670 milyon lira olarak onaylandı Ataşehir bütçesi. Ataşehir’e yapılacak olan yatırım 2024 yılında sadece 650 milyon lira. Ataşehir’den kaynakları ve imkanları sadece personel giderlerini gidiyor.”

UMUTLAR HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ

“Umutlar hiçbir zaman bitmez. Kaynakları büyüten, geliştiren bir bakış açısıyla Ataehrimize ciddi ve sıkı bir mali disiplinle yaşanacak gelişmeleri ilk bir yıl içerisinde göreceğiz. Ataşehir’e gerek merkezi hükümet gerek Büyükşehir ve gerekse ilçe belediyesi imkanlarını kullanarak, geciken Ataşehirlinin hayal ettiği hizmetlere bir an önce kavuşması için elimizden geleni yapacağız.”

ATAŞEHİR’İN 1.ÖNCELİĞİ: “DÖNÜŞÜM”, SLOGAN: “MODERN ATAŞEHİR”

“Ataşehir’de önceliklerimizi nelerdir? Satır başlarına vermek istiyorum sizlere. Bunları bir seçim çalışması halinde, görselleri ile birlikte hazırladık. Ataşehir’in 1.önceliği dönüşüm projeleri. Ataşehir’in dönüşüm projeleri ile ilgili -MODERN ATAŞEHİR- sloganını geliştirdik. Ataşehir’in ciddi anlamda dönüşüme ihtiyacı var. Dönüşümün olmazsa olmazları imar planları. Daha sonra mahallelerdeki riskli yapıların dönüşmesi. Deprem gerçeği olan günümüzde birinci önceliğimiz bu.”

YENİSAHRA VE BARBAROS’TA İMALATLAR BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI

“Mahallelerimizin depremne dayanıklı hale gelmesi bizlerin birinci önceliği olmalı. Şu anda Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde imar planları tamamlamış. Orada Yapı aralarında sözleşme yapmış olan inşaat firmalarının başlamalarını arzu ediyoruz. Bununla ilgili birkaç toplantımız oldu, sürecin başlatılması amacıyla. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde plan sorunu çözüldü. İmalatlarının bir an önce başlaması gerekiyor. Özel sektörün yetişemediği durumlarda kamu imkanlarını ve TOKİ imkanlarını kullanarak bu iki mahallenin yıllardır bekleyen sorunlarının çözümünün destekçisi olacağız.”

İÇERENKÖY İMAR PLANLARINDA MAĞDURİYETİNİ GİDERDİK

“İçerenköy Mahallesi’nde İmar Planlarında çalışmayı yaptık. 94’ten beri yeşil alanda kalan, donatı alanlarında kalan vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik. Yaptığımız imar planı çalışmaları sona geldik. Son onay makamı olan Büyükşehir Belediyesinde de en kısa sürede onaylanır. Plan onaylandıktan sonra belediyemiz 18 uygulamasının ihalesini yapıp, başlatması lazım.”

İÇERENKÖY VE İNÖNÜ REZERVE ALAN KARARLARINI KALDIRDIK

“İnönü Mahallesi’nde 18 uygulaması yapılabilir seviyede. İnönü Mahallesi’nde  İçerenköy’den bir adım öndeyiz. İçerenköy ve İnönü mahalleleri için rezerve alan kararlarında kaldırmış olduk, vatandaşımızın lehine olan plan notları geçerli. Biz bu çalışmaları siyasi malzeme olarak düşünmedik, düşünmemeliyiz. Burada birinci önceliğimiz vatandaşımızın sorunlarının çözümüne kavuşmasıdır.”

YENİÇAMLICA BÖLGESİ TAPU DA İŞLEM GÖRMEK ÜZERE

“Büyük bir alanı kapsayan Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahalleleri mülkiyet konuları Büyükşehir encümeninden geçti. Şu anda kadastroya geldi. Tapu da şu anda işlem görmek üzere. Eksikler vardı, tamamlandı. Tapu netleştikten sonra bakanlık üzerinden bölgenin tamamını planlamaya açacağız. O bölgede rezerv kararı alındı. Bu çalışma önümüzdeki dönem inşallah bizlere nasip olacak. Orada biliyorsunuz yapısı stoku çok eski. Vatandaşlarımızın bu binalardaki ikamet etmesi yerel yöneticilerimiz açısından bir sorundur.”

FERHATPAŞA 1/5000’LİK İMAR PLANLARI MECLİSİMİZDE

“Ferhatpaşa 1/5000’lik imar planları meclisimizde. 1-2 ay içerisinde netice alacağız. Bölgenin tamamını ilgilendiren yeni bir plan çalışması olduğu için ocak şubat ayları içerisinde bu planlarda çıkmış olacak. Dönüşüm sürecinde kentin depreme dayanıklı hale getirilmesi önceliğimiz.  Bu konularda bizim uzmanlık alanımız. Bu konulara ciddi emek harcayacağız. Çok kısa zamanda ciddi sonuçları alacağımıza inanıyorum.

ULAŞIMDA SLOGAN: HIZLI ATAŞEHİR

“Dönüşümden sonra bizim en büyük sorunumuz ulaşım. Metro ağaları eğer yaygınlaştırılmazsa, ulaşım sorunu daha da büyüyecek. Biz -Hızlı Ataşehir- sloganımızla ve ulaşım projelerimizle dokunulmadık yer bırakmayacağız. Açılmamış sokakları trafiği açacağız. Sıkışıklığı rahatlatacağız. Biz bu konulara çok hakimiz. Dışarıdan gelecek olan arkadaşlarımız bu konulara hakim olamaz. Ataşehir’in doğusuyla batısını hafif raylı sistemle birleştirme hedefimiz ile bu sorunu çözmek gerektiğini düşünüyoruz.”

ATAŞEHİR’DE ÇEKİM MERKEZLERİMİZ YOK

“Ataşehir’de çekim merkezlerimiz yok. Çekim merkezlerinin mahallelerde de yaygınlaştırılması gerekiyor. Ataşehir’de bir araya gelebileceğimiz meydanlarımız var mı? Maalesef yok. Ataşehir’in dağınık bir yapısı var. Kuruluşunda öyle geldi. Geçen 15 yıl içerisinde Ataşehir’in bir araya getirilmesi için çalışmalar yapılmamış. Yeşil alanlara, spor alanlarına, kongre merkezlerine ihtiyacımız var. Ataşehir’e ne yapıldıysa ben teşekkür ederim. Yapan herkesten Allah razı olsun. Ataşehir’de sosyal projelerde de çok eksiğimiz var. Bizler sosyal projelerimizle Ataşehir’i yaşayan Ataşehir haline getireceğiz. Sloganımız -Yaşayan Ataşehir-. Gençlerimize, yaşlılarımıza engellilere dokunmamız lazım. Ataşehir ihtiyacı olan konular bunlar. İnşallah Ataşehirli bunları dikkate alarak tercihini yapar. Ataşehirli eksik kalan bu hizmetlere en kısa sürede kavuşur.”

ATAŞEHİR’DE DEĞİŞİMİN VAKTİ GELDİ!

Ataşehir İçin Değişim Vakti Geldivurgusunu yineleyen Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adaya Adayı Mimar Haluk Sadıkoğlu, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlarla Ataşehir’in imar planlarının da aralarında olduğu konulara açıklık getirdi:

ATAŞEHİR’DE DEĞİŞİMİN GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEN SEÇMENLE ÇALIŞACAĞIZ

Toplu programlar yerine Ataşehirlilerle bire bir temas kuracakları seçim çalışmalarından yana olduğunu kaydeden Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Haluk Sadıkoğlu, şimdiden çalışmalara başladığının altını çizerek, “3 aylık süreç içerisinde ekip arkadaşlarımızla beraber çalışma yapacağız. 450 bin nüfuslu Ataşehir’de, 220.000 seçmenimizin tamamına ulaşmamız şansı mümkün değil. Bu süreç içerisinde Ataşehir’de bir değişimin gerekli olduğunu düşünen seçmenlerimizle birlikte çalışacağız. Adaylaştığımız zaman bu işin içerisine seçmenlerimizi de katacağız. Yani Haluk Sadıkoğu’nu tanıyan Haluk Sadıkoğlu’na güvenen, Ataşehir ile ilgili bir umut besleyen insanlarımızın daha çok sayısını arttıracak ve o insanlarımızdan bu süreç içerisinde aktif rol almalarını sağlayacağız. Ataşehir’de yaşadığımız için buna hakkımız vardır diye düşünüyorum.” Dedi.

ATAŞEHİR’İ BİLEN ATAŞEHİR’LE HAYALİ OLAN ARKADAŞIMIZ VAR

Mimar Sadıkoğlu, “Ekip arkadaşlarımızın içerisinde çok kıymetli yerel yöneticilerimiz olduğu gibi iş dünyasından da sosyal çevremizden de Ataşehir’i bilen Ataşehir ile ilgili bir hayali olan profesyonel yönetici arkadaşımız var. Bu süreç içerisinde partili olan, çok saygın insanlar var. -Bu süreçler bir belirlensin, Biz seni biliyoruz, tanıyoruz. Seninle beraber olacağız- diyen çok önemli dostlarımız var. Bu süreç içerisinde, fırsat verildiğinde kendini ispatlayabilecek, adaletine, liyakatine güvenilen Ataşehir’deki arkadaşlarımızla beraber çalışacağımız ekip olacak. Önemli olan Ataşehir’i şu sıkıntılı süreçten hep beraber kurtarmak için elini taşın altına koyacak olan samimi düşünceye sahip olan arkadaşlarımız var. Heyecanla bizimle beraber olmak isteyen onlarca yönetici arkadaşımız var.” Diye konuştu.

GÜMRÜK ALANINDA MEYDAN OLUŞUMUNA DA GİDEBİLİRİZ

Gümrük alanı ile ilgili gelişmeler hakkında da açıklama yapan Haluk Sadıkoğlu, “Gümrüğün belki kalkması zaman alabilir, ama hizmetin de bir an önce gelmesi lazım. Alanda halka açabildiğimiz alan kadarını peyderpey açmamız lazım. Ama genel olarak projenin tamamını hayata geçmesi gümrüğün tamamen kalkmasıyla mümkün olacaktır. Millet bahçesinin tamamen orada entegrasyonuyla ilgili o bölgenin temizlenmesi lazım. İETT’nin de çok büyük bir alan var bu alanda. Planlama içerisinde düşünüldüğünde ciddi anlamda bir meydan oluşumuna da gidebiliriz. Büyükşehir yönetimimizde Önümüzdeki süreçte nasip olursa, çalışabileceğimiz bir başkan olduğu takdirde, bölgenin planlamasını yaparak halkımızın kullanımına açabileceğiz. Çünkü bizim alanımız o, istifa etmemiz lazım…” şeklinde konuştu.

KAYIŞDAĞI İLE İLGİLİ MESİRE ALANI, SOSYAL TESİSİ PROJEMİZ VAR

Orman alanından çıkarıldığı iddia edilen alanla ilgili Maltepe sınırlarında kalan Kayışdağı Ormanı ile ilgili açıklama yapan Mimar Haluk Sadıkoğlu, açıklamasında “Hangi bölgeye bağlanmış, bilmiyorum ama belki orada Maltepe Üniversitesi vardır. Üniversite alanları çıkarmış olabilir. Ama bizim Kayışdağı ile ilgili düşündüğümüz eskiden beri o alanın verimli bir şekilde kullanılması, yani orada bir Mesire Alanı, Sosyal Tesisi yapılması, bisiklet yolları, yürüyüş yolları düşündüğümüz bir projeyi hayata geçirmek.” İfadelerine yer verdi.

VATANDAŞIN HAKKINI AZALTACAK HİÇBİR ALIŞMA MÜSAADE ETMEYİZ

Yenisahra Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm ile ilgili açıklama yapan Sadıkoğlu, Yeni Sahra bölgesindeki rezerve alanlarda vatandaşın mülkiyet hakkı ile ilgili kaygılarını ortadan kaldıracak hem hukuki hem de yönetmelik çıkacaktır. Yeni Sahra’da kentsel dönüşüm çalışmalarına destek vereceğiz. Teknik anlamda sözleşmeler devam edecekse devam etsin. Edilmeyecekse yeni yüklenicilerle vatandaşlarımızı bir araya getirmemiz lazım. Vatandaşın hakkını azaltacak hiçbir alışma müsaade etmeyiz.” Dedi.

REZERV ALAN UYGULAMASINDA KİRA DESTEĞİ 36 AYA KADAR ÇIKAR

Sadıkoğlu, “Yeni Sahra’da vatandaşlarımızın evsiz kalmaması lazım. Evi yıkıldığında çıkacağı bir konut bulma şansı yok. Rezerv Alan uygulamasında 24 aya çıkıyor. Kira yardımları riskli yapılarda 18 aydır. Rezerv alan uygulamasında kira desteği 36 aya kadar çıkar. Fakat şu ana kadar uygulama yapılmış hiçbir yerde. Biz bu konularını takipçisi olacağız. Gideceğiz, kapılara aşındıracağız. Finans kısmındaki konuyu müteahhitlerin desteği, bakanlık desteğiyle finans konusunu da bir şekilde çözmeye çalışacağız.” Açıklamasına yer verdi.

AYIN 25’İNE DOĞRU İSTANBUL AÇIKLANIR

Adaylıkların ay sonuna kadar açıklanmasının beklendiğine işaret eden Haluk Sadıkoğlu, adaylık sürecini, “Yüksek Seçim Kuruluna 20 ya da 21 tarihinde listeler resmi olarak verilecek. Cumhurbaşkanımız en son görüşmelerini İstanbul’da da yaptı biliyorsunuz Pazar günü. Kararını çok geciktirmeden, bu ay sonuna kadar vereceğini, de zaten ifade etti. Ayın 25’ine doğru İstanbul açıklanır. Bu ay sonunda hepsi tamamlanır gibi düşünüyorum. Çünkü artık sahada da aday adayları sahada başkanmış gibi çalışmaya başlıyor. Yani, onların psikolojisinde düşünmek lazım.”  İfadeleri ile açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ