logo

Hidoctor, Deprem Bölgesindeki Destek Çalışmalarına Bir Yenisini Ekledi

Hidoctor, Deprem Bölgesindeki Destek Çalışmalarına Bir Yenisini Ekledi

11 ilimizi etkileyen deprem bölgesinde bulunan avukat ve baro çalışanlarına HiDoctor’un uzman psikologları tarafından psikolojik destek sağlanacak.

HiDoctor Uzman Psikologları Deprem Bölgesi’ndeki Türkiye Barolar Birliği Üyeleri’ne Destek Verecek.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) iş birliği ile yürütülen “Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahipleri ile Geçici Koruma Altındaki Kişilerin Adalete Erişimlerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında deprem bölgesinde bulunan avukat ve baro çalışanlarına HiDoctor’un uzman psikologları tarafından psikolojik destek sağlanacak.

6 Şubat’ta Türkiye’yi yasa boğan ve 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesindeki psikolojik destek çalışmalarını ilk günden beri sürdüren HiDoctor, Türkiye Barolar Birliği’ne üye avukat ve baro çalışanlarına travma sonrası stres bozukluğu terapisi verecek. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) desteğiyle başlayan ve Türkiye Barolar Birliği ile ortak yürütülen proje kapsamında ihtiyaç duyulan bölgelerde görev yapan baro birliği üyelerine ücretsiz online terapi hizmeti HiDoctor psikologları tarafından sunulacak.

‘Deprem Bölgesi’ni Aklımızdan Hiç Çıkarmamalıyız’

Depremin yaralarının henüz sarılamadığını ve bölgedeki psikolojik destek ihtiyacının giderek arttığına dikkat çeken HiDoctor CEO’su Ahmet Bal: ‘Özellikle depremzedeler ve ülkemiz açısından yaşanan durum tam anlamıyla “kitlesel travma” özelliğini taşıyor. Kitlesel travmalar yalnızca travmaya maruz kalan kişiyi değil; buna tanıklık eden ve genele yayılan bir travma türü olarak nitelendiriliyor. Doğal afetler sonrası en fazla görülen rahatsızlık ise travma sonrası stres bozukluğu olarak göze çarpıyor. HiDoctor olarak bu büyük felaketin yaşandığı ilk günden beri bu bölgelerimizdeki ihtiyaçları tespit etmeye yoğunlaştık. Gerek kamu gerekse derneklerle yürüttüğümüz işbirlikleri çerçevesinde psikolojik yardıma muhtaç  yurttaşlarımıza destek vermeyi sürdürdük. Ancak bölgedeki sorunlar henüz bitmedi. Her geçen gün artarak devam ediyor. Bizler deprem bölgesinde yaşananları aklımızdan çıkarmamalıyız.’ dedi.

‘Türkiye Barolar Birliği Psikologlarına da Süpervizörlük Ediyoruz’

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin yürüttüğü projenin Avrupa Birliği tarafından da desteklendiğini söyleyen HiDoctor CEO’su Ahmet Bal: ‘’Proje kapsamında Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği iki farklı ihaleye başvurduk ve projelere bedelsiz destek olma kararımızı sunduk. “Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahipleri ile Geçici Koruma Altındaki Kişilerin Adalete Erişimlerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında farklı illerde bulunan psikologlar için süpervizyon anlaşması sağladık. Bu çerçevede Barolar Birliği’nin bölgede destek çalışmalarını sürdüren psikologlarına online süpervizyon hizmeti vererek onlara da destek olacağız.’ dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ