logo

BİROL AYDIN ‘KALKINMA HAMLESİNİ SP YAPAR’

BİROL AYDIN ‘KALKINMA HAMLESİNİ SP YAPAR’

SP İl Başkanı Birol Aydın, Başkanlık sistemini bu şekliyle kabul etmeyeceklerini, iyi yöneltmeyen Türkiye’nin ekonomisinin iyi olduğunu söyleyenin zırvaladığını iddia etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Saadet Partisi İl Başkanı Birol Aydın ve il yöneticileri Adem Boz başkanlığındaki Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Ataşehir’in mahalle muhtarları ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkanlık sistemini bu şekliyle kabul etmelerinin mümkün olmayacağını ifade eden SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, 15 yıldır iyi idare edilemeyen Türkiye’nin yönetilemez hale geldiğini iddia ederek, “Bozuk tezgah düzgün mal üretmez. İnanlarımızın bir kısmı uyuma taklidi yapıyor. Ekonomi iyi diyen zırvalıyor… 79 milyonun gidecek başka yeri yok. Batıya göçen Türkiye’nin doğusu boşaltılıyor. 15 yılda 600 milyar faiz ödeyen Türkiye’de kaç köprü, hava alanı yapılırdı?” ifadelerine yer verdiği değerlendirmede, Erbakan hükümetinin başarısına yaklaşılmadığına dikkat çekerek; Türkiye’nin “hızlı ve yaygın” kalkınma hamlesini Saadet Partisi iktidarının yapacağını iddia etti.

Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet içi Eğitim Enstitüsü’nde geçekleşen, mahalle muhtarları STK temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı kahvaltılı toplantının açılışında konuşan AP Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, katılımcıları ve aralarında Birol Ay’ın da olduğu İstanbul il yöneticilerini selamladı.

TÜRKİYE 15 YILDIR İYİ İDARE EDİLMEDİ

Yılın son gününde son toplantısından partisi adına gündemi değerlendiren Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Türkiye’nin 15 yıldır iyi idare edilemediğini iddia ederek, son 15 yılda iktidarın sadece seçmenin oyunu alma hedefli çalışma yürüttüğünü, ülkenin temel meselelerinin çözümüne yönelik adım atılmadığını kaydetti.

15 YILIN SONUNDA ÜLKENİN YÖNETİLEMEZ HALE GELDİ

15 yılın sonunda ülkenin yönetilemez hale getirildiğinin altını çizen Birol Aydın, uygulanan stratejiler sonunda içinden çıkılamaz hale gelen iç ve dış politikalar nedeniyle gelinen duruma dikkat çekerek; ”İsrail ile ilişkileri düzeltse bir dert; düzeltmese bir dert, Suriye ile Eset ile ilişkileri düzelte bir dert; düzeltmese bir dert, düşen uçak nedeniyle Rusya ile bozulan ilişkileri düzeltse bir dert; düzeltmese bir dert. FETÖ üyeleri ile HDP milletvekillerini yakalayıp, içeri tısa bir dert; tıkmasa bir dert” ifadelerine; Başkanlık sistemini de ekleyerek, bütün bu sorunların çözümü için Saadet Partisi’nin iktidara gelmesi gerektiğini kaydetti.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BU ŞEKLİYLE KABUL EDEMEYİZ

Partilerinin bu şekliyle başkanlık sistemini kabul etmesinin mümkün olmadığının altını çizen Birol Aydın, revizyonla istedikleri şekle gelecek bir başkanlık teklifi üzerinde düşünebileceklerini kaydederek; “Başkanlık Sistemini içeren Anayasa değişikliğinin bu haliyle Meclisten geçmeyeceğine inanıyoruz. TBMM’den geçse bile milletimizden geçmez” dedi.

BOZUK TEZGAH DÜZGÜN MAL ÜRETMEZ

Başkanlı sisteminin bu haliyle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Birol Aydın, “Başkanlık sistemini bu haliyle kabul etmek mümkün değil. Kim kabul ederse ülke yararını düşünmüyordur. Islah edilirse değerlendirebiliriz. Hokkabazlık yapılıyor. Yeni her zaman iyi değildir. Yeni Türkiye diyerek; ekonomi, FETÖ, Suriye, bütçe açığı gözden kaçırılıyor. Türkiye Rusya’ya mecbur ediliyor. Bunlar sadece SP iktidarında düzelir” iddialarında bulunarak “Bozuk tezgah düzgün mal üretmez” şeklinde konuştu.

İNSANLARIMIZIN ÖNEMLİ BİR KISMI UYUMA TAKLİDİ YAPIYOR

Türkiye’nin bilinçli bir şekilde yönetilemez hale getirildiği iddiasında bulunan SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, insanlarımızın önemli bir kısmının uyuma taklidi yaptığını, uyuma taklidi yapanları ve uyuyanları uyarmanın kolay olmadığının altını çizerek; bu durumdan çıkmak içim SP’nin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi.

79 MİLYON İNSANIN TÜRKİYE’DEN BAŞKA GİDECEK YERİ YOK

Türkiye’nin mozaikten oluştuğu iddialarının sıklıkla tekrarlandığını vurgulayan Aydın, Türkiye’nin mozaik değil bütün farklılıkların bir araya geldiği “beton kütle” olduğunu ifade ederek; farklı mezhep, ırk, dili barındıran 79 milyon insanın Türkiye’den başka gidecek yeri olmadığını kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ İYİ” DİYENLER ZIRVALIYOR

Türkiye’nin lehine olanın bütün insanlığın lehine, aleyhine olanın ise bütün insanlığın aleyhine olduğunu iddia eden Birol Aydın, 2016’nın ekonomik kaygılarla tamamlandığını kaydederek; “Türkiye’nin ekonomisi iyi” diyenlerin zırvaladığını ifade etti.

DOĞUYU BOŞLATAN TÜRKİYE BATIYA GÖÇÜYOR

Türkiye haritasındaki Samsun – İskenderun arasındaki kuzey – güney “Şap Hastalığı” sınırının önemine işaret eden SP İstanbul İl Başkanı; Türkiye’de batıya göçün zorunlu hale getirildiğin iddia ederek; ekonomik nedenlerle bitme noktasına gelen tarımdan sonra şap hastalığı nedeniyle hayvan geçiş yasağının getirilmesi ile hayvancılığın da bitme noktasına geldiğini belirtti.

Bölgeye yatırımın yapılmayan, şap hastalığı gerekçesiyle getirilen yasak nedeni ile hayvanlarını satamadığı için ekonomik sıkıntı yaşayan halkın bölgeyi boşaltarak batıya göçtüğünü iddia etti.

15 YILDA 600 MİLYAR FAİZ ÖDENDİ; KAÇ KÖPRÜ, HAVAALANI YAPAR?

Hükümetin 2017 bütçesiyle 45 milyar borç alacağının anlaşıldığını, 66 milyar yatırımın ön görüldüğü bütçede, 2017 yılında 60 milyara yakın faiz ödeneceğinin anlaşıldığını ifade eden Aydın, 15 yılda 600 milyar faiz ödendiğini kaydederek; ödenen 600 milyar ile kaç hava alanı, köprü, ne kadar oto yolu yapılabileceğini sordu.

2017’DE 60 MİLYAR, 15 YILDA 800 MİLYAR AÇIK

15 yılda 800 milyar açık veren Türkiye’nin 201 milyarın üstünde ihracata karşı 150 milyar civarında kalan ithalat içeren ticari yapısı ile 2017 yılı başında 60 milyar açığın öngörüldüğüne işaret eden Birol Aydın, bu açığın yılsonunda artma olasılığına da dikkat çekti.

“HIZLI VE YAYGIN” KALKINMA HAMLESİNİ SP YAPAR

15 yılda yıllık ortalama yüzde 4 büyüme gerçekleştiğini, bu büyüme oranı ile gelişmiş ülke ekonomilerinin 100 yılda da yakalanamayacağını iddia eden SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Türkiye’nin “Hızlı ve Yaygın” kalkınma hamlesini, liyakati esas alan idarecilerin yer aldığı Saadet Partisi yönetiminde yapacağını iddia etti.

HİÇBİR İKTİDAR ERBAKAN HÜKÜMETİNİN BAŞARISINA YAKALAŞAMADI

Aydın, eleştirilen koalisyon yönetimlerinden biri olan Necmettin Erbakan Başbakanlığındaki dönemde ekonomideki gelişmeye işaret ederek, Cumhuriyet dönemindeki en büyük ekonomik iyileşmenin bu dönemde gerçekleştiğini, hiçbir iktidarın Erbakan hükümetinin başarısına yakalaşamadığını ifade etti.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE NEYİ GÖRÜŞTÜLER?

Geçmişte yürütülen çözüm sürecinin hala anlaşılmadığını kaydeden Aydın, çözüm sürecinde neyi görüştüklerini anlayamadıklarını, bu konuda bilgilerinin olmadığını, ırk, dil, din haklarının insanların doğuştan gelen hakları olduğunu kaydetti.

10 YILLIK MÜZAKERE, 1SAATLİK SAVAŞTAN EVLADIR

500 insanın katledildiği Suriye’de savaş değil barış olması gerektiğinin altını çizen Birol Aydın, savaş değil barıştan, dialogtan yana olduklarını vurgulayarak; “10 yıllık müzakere, 1saatlik savaştan evladır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ