logo

HİZMET BİNASI YAPAN MUHTARA SORUŞTURMA MI?

HİZMET BİNASI YAPAN MUHTARA SORUŞTURMA MI?

mustafa ariMahalle hizmet binasını tamamlamak üzere kurban satış ve kesim yerinden gelir elde eden Yenişehir Muhtarı Mustafa Arı’ya soruşturma mı geliyor?

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenişehir Muhtarı Mustafa Arı, mahallesindeki İmar İskan Bloklarının yanındaki 10 dönüm alanı, gelirini; hizmet binasının tamamlanmasında kullanmak üzere, kurban satış ve kesim yeri olarak kullandığını söyledi.

Mustafa Arı, kurban satış ve kesim yeri olarak kullanılan bu alanın 81 milyon lira gelirinin muhtarlık ve hizmet birimlerinin olduğu binanın bölmeleri için kullandığını, veremeyeceği hesabı olmadığını iddia etti.

Hakkında soruşturma açılıma iddiası olan Yenişehir Muhtarı Mustafa Arı, Recep Kenan’a konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yenişehir Mahallesi İmar İskan Bloklarının içerisinde 5300 metrekare ve yanında İSKİ’nin bir alanı var. Toplan 10 dönümlük bir alan.
Bu 10 dönümlük alanı, yapımın devam eden hizmet binamızın iç bölümleri ve döşenmesinin karşılanmasında kullanmak üzere; kurban satış ve kesim yeri olarak kiralama talebinde bulundum.

Önce olur verildi. Daha sonra vazgeçerek ret cevabı verdiler. Ben buna rağmen muhtarlık olarak orayı bu amaçla kullandım. Gelirinin büyük bir kısmını da mahallemdeki hizmet binamıza kullandım.

Bunun üzerine benimle ilgili soruşturma açılacağı bilgisini aldım. Benim yaptığım şey ortada… Verilmeyecek hesabım yok. 27 tane çadır açtık oraya. Kuruma 81 milyon para kazandırdım. Eğer buradan gelir elde edip yapılan binamızdaki eksikleri gidererek devletin bütçesine katkıda bulunarak suç işlemişsem soruşturuluyum.

Bununla ilgili beni yargılayacaksa; varsın açsın soruşturma, beni yargılasın. Benim anlım ak, başım dik. Gelirin tamamına yakınını Yenişehir Mahalle Muhtarlığı’nın hizmet binasındaki sağlık ocağı ve büronun bölmeleri ilgili giderlere harcadık. Şu anda da bir miktar paramız daha var. Kalan Parayı da mahallemizdeki öğrencilere burs olarak dağıtacağız.

Yıllardır bu alanı mafya gibi kişiler kullanıyor. Bu yıl bu alanı karanlık kişilere bırakmadık, mahallemizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere biz kullandık.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ