logo

İBB Başkanı, ‘Bir Metro Hattının Yapımına Daha Başladık!’

İBB Başkanı, ‘Bir Metro Hattının Yapımına Daha Başladık!’

Kredi bulunarak inşaatı durdurulmuş metro projelerinden birinin daha başlattığını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dudullu – Bostancı Metro Hattı hayata geçiyor.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“İstanbullulara bir güzel haber daha” ifadeleriyle müjde olarak veren, yapımı kendi dönemlerinden önce durdurulan metro projesinin başladığını duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin inşaatı durdurulmuş metro projelerinden birinin daha hayata geçirileceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dudullu – Bostancı Metro Hattı ile ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Gerekli krediyi bularak durdurulmuş bir metro hattının daha yapımına başladık. Dudullu Bostancı metrosu bittiğinde 200 bin yolcuya hizmet edecek.” Dedi.

Dudullu – Bostancı Metro Hattının Marmaray, Kadıköy Tavşantepe ve Üsüdar Ümraniye Çekmeköy hatlarını birbirine kuzey güney aksında bağladığını ifade eden İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Apkökin, “Dudullu – Bostancı Metro Hattı Marmaray, Kadıköy Tavşantepe ve Üsküdar Ümraniye Çekmeköy hatlarını birbirine kuzey güney aksında bağlayan çok önemli bir hattımız. Proje 2016 yılında başlatılmış. Ancak, 2018’in ortalarında sağlanan ödenek tamamen kullanılmış. Bundan sonra proje yavaş yavaş durmaya başlamış.  En sonunda, 2019’un Mart’ından itibaren tamamen durmuş projedir. Bu gün ilk defa bu istasyonda yapım çalışmalarına başladık.” Dedi.

Uzun süredir durmuş olan, yapımına yeniden başlanan Dudullu – Bostancı Metro Hattındaki çalışmalarla ilgili bilgi veren İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Apkökin, “Projemiz yatırım programında değildi. Dış kredi kullanamıyordu. Projemizi yatırım programımıza aldık. Bu arada kredi görüşmelerini başlattık. Bu konuda hayli yol aldık. Çok uzun süre duran projeyi bir an önce hayata geçirmek için model geliştirdik. Buna bir finans sağladık. Hızlıca projemizin inşaatına bu haftanın başından itibaren faaliyetlerine başladık. Uzun süredir çevre halkının ve çalışanların beklediği projeydi. Saate 44 bin yolcu kapasitesi var. İlk açılışta 200 bin yolcu bekliyoruz. Şehrimizi oldukça rahatlatacak bir proje.” Açıklamasını yaptı.

DUDULLU – BOSTANCI METRO HATTINDA 13 İSTASYON VAR

Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlâna, İmes, Modoko, Dudullu, Huzur ve Parseller istasyonlarının bulunduğu Dudullu – Bostancı Metro Hattı tek yöne saatte 44 bin yolcu taşıyabilecek kapasiteye sahip olacak.

KUZEY – GÜNEY AKSINDA 4 ÖNEMLİ HATTA ENTEGRE

Dudullu – Bostancı Metro Hattı Dudullu istasyonunda; M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile, Kozyatağı istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile, Mevlana istasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ile, Bostancı istasyonunda ise Marmaray aktarması yapılabilecektir.

DUDULLU BOSTANCI HATTI İSTASYONLARI

1. Bostancı İstasyonu

2. Emin Ali Paşa İstasyonu

3. Ayşe Kadın İstasyonu

4. Kozyatağı İstasyonu

5. Küçükbakkalköy İstasyonu

6. İçerenköy İstasyonu

7. Kayışdağı İstasyonu

8. Türk-İş Blokları İstasyonu

9. İmes İstasyonu

10. Modoko- Keyap İstasyonu

11. Dudullu İstasyonu

12. Yukarı Dudullu İstasyonu

13. Depo İstasyonu

DUDULLU – BOSTANCI METRO HATTI ENTEGRE HATLAR:

>Dudullu istasyonunda; M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile,
>Kozyatağı istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile,
>Mevlana istasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ile,
> Bostancı istasyonunda ise Marmaray aktarması yapılabilecektir.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

İstanbullulara bir güzel haber dahaGerekli krediyi bularak durdurulmuş bir metro hattının daha yapımına başladık. Dudullu Bostancı metrosu bittiğinde 200 bin yolcuya hizmet edecek.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 26 Haziran 2020 Cuma

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ