logo

İBB Başkanı, “Devletimin Davetine Katılmamazlık Etmem”

İBB Başkanı, “Devletimin Davetine Katılmamazlık Etmem”

AKOM’da soruları yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim. Devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKOM’u ziyaret ederek, ekibiyle birlikte kendisini karşılayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AFAD toplantısında neden olmadığı sorusuna yanıtını veren, “Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim” İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, magazinsel paylaşımların depremin önüne geçmesini istemediğini vurgulayarak; “Burası itibarlı bir kurumdur, İBB’dir. 16 milyon insanın yerel idaresidir. Biz, mevzumuz olan konulara değiniyoruz. Mevzumuzun ilgili olmadığı konularda da bilgi almaya çalışıyoruz. Dün davet edildiğim yerdeydim. Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim. Ama bu gündemin, depremle ilgili şu anki yoğun gündemin yerine geçmesini şiddetle reddediyorum, kabul etmiyorum. Bu mevzuya ben dahil olmadım. Dahil olanların da bir an önce gerçek gündeme dönmesini bekliyorum. Net söyleyelim ki, devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem” yanıtını verdi.

Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremde can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Depremle ilgili İstanbul’un çok da fazla hazırlıklı olduğunu düşünmüyorum. Milletimize, bir yandan raporlarımızı, bir yandan da eylem planlarımızı hazırlıyoruz. Kasım ayı itibariyle, bütün paydaşlarıyla bir deprem çalıştayı yapacağız. Mevcut durumu analiz edip, çıkaracağımız yol haritasını toplumla paylaşacağız.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ