logo

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’de Değişim Çağrısını Yineledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’de Değişim Çağrısını Yineledi

Görevdeki 4 yılın hesabını verdiği programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’de değişim çağrısını tekrarladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘ndan CHP’de değişim çağrısı; İmamoğlu, “Değişmek zorundayız. Parti içi demokrasi vazgeçilmez prensibimiz olmalı” ifadesi ile değişim çağrısını yineledi.

ADAYLIK İLANI YOK!

Adaylıkla ilgili soruya, “adaylık ilanı yok” yanıtını veren İmamoğlu, “Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmek yetmez. CHP’yi topluma açarak örgütümüzü gençleştirmeliyiz. Parti içi demokrasi vazgeçilmez prensibimiz olmalı. Görevden kaçamayız, kaçmayacağız.” Dedi.

İstanbullulara görevdeki 4 yılın hesabını verdiği program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’de değişim çağrısını tekrarladı.

GÖREVDEKİ 4 YILIN HESABINI VERDİ, SORULARI YANITLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevdeki 4 yılın hesabını verdiği, programda yaptığı konuşmada, genel seçimlerde alınan başarısız sonuca işaret ederek, halkın beklediği güven ve umut ortamının oluşturulamadığını, toplumun, muhalefetin genelinden bir değişim beklediğini ifade ederek;  parti içi demokrasinin vazgeçilmez prensipleri olması gerektiğini ve değişime ihtiyaç olduğunu söyledi.

“VATANDAŞIN DEĞİŞİM TALEBİNE CEVAP VEREMEDİK”

Muhalefet bileşenleri olarak 21 yıllık iktidarın en zayıf olduğu bir dönemde hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettiklerini ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  muhalefet olarak vatandaşın değişim talebine cevap veremediklerini vurgulayarak; “Vatandaşın değişim talebine cevap veremedik. İktidar değiştirecek bir güven ve umut oluşturmadık. Bugün içinde olduğumuz tablo sadece bir seçim yenilgisi tablosu değildir. Çaresizlik ve ümitsizlik; Türkiye’yi, giderek muhalefetsiz bir otoriterliğe doğru sürüklüyor. Dünya örneklerinden biliyoruz ki, muhalefetin etkisiz ve zayıf olduğu demokrasiler yaşayamaz.” Dedi.

“TOPLUM BİZDEN ESASLI BİR DEĞİŞİM BEKLİYOR”

Değişim beklentisine işaret eden İmamoğlu, “Toplum bizden esaslı bir değişim bekliyor. Bu değişimi gerçekleştiremezsek ne vatandaşların beklentisini karşılayabiliriz ne de bulunduğumuz mevzileri koruyabiliriz. Daha da kötüsü, uzunca bir süre toplumsal muhalefetin değişim arzusunu ve umudunu kolay kolay yeniden harekete geçiremeyiz. Bu tablo devam ederse önümüzdeki yerel seçimlerde de başarı şansı kalmaz. Türkiye muhalefetini buradan çıkarmak, CHP’nin göstereceği kararlı değişim iradesine bağlıdır. Bir bütün olarak kendimizi, partimizi, muhalefeti yeniden inşa etmemiz en acil ve en hayati ihtiyaçtır. Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmek yetmez. İdeolojik politik hattımızı sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle, toplumun bugünkü özgürlük, adalet ve eşitlik talepleriyle ve zamanın ihtiyaçlarıyla güncellemeliyiz. CHP’yi topluma açarak örgütümüzü gençleştirmeliyiz. Parti içi demokrasi vazgeçilmez prensibimiz olmalı.” diye konuştu.

GÖREVDEN KAÇAMAYIZ, KAÇMAYACAĞIZ”

Adaylık ile ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu, “Benim şu an da sunduğum yöntemin içinde bir adaylık ilanı yok. Tarih geçen yüzyılda CHP’ye Türkiye’nin modern ve güçlü bir devlet olmasına öncülük etme rolü yüklemişti. Zaman şimdi bize toplum eliyle daha güçlü bir demokrasi inşa etme sorumluluğu yüklüyor. Bu görevden kaçamayız, kaçmayacağız.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ