logo

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul Bir Cinayet Projesidir’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul Bir Cinayet Projesidir’

Bostancı – Dudullu Metro Hattı şantiyesinde incelemesinde İstanbul’un öncelikleri olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul’un Cinayet Projesi” dedi.

İstanbul için aciliyeti olan projelerin öncelikli olması gerektiğini kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un İstanbul’un önceliği olmadığını ifade ettiği açıklamasında, “Ekonominin zor günlerinde, sıkıntılı günlerinde bu verimli hatları, İstanbul için çok acil olan işleri önceliyoruz. Öncelemek zorundayız. Bu tür projeler hayatın geleceğini tanımlıyor. Bir verimli proje üretip İstanbul halkına hediye ettiğiniz zaman, İstanbul halkı nefes alır. İstanbul halkı mutlu olur. Hayatlarının büyük bir kısmını trafikte geçirmemiş olur. Çile çekmemiş olur.” Dedi.

İHANET KELİMESİ YETMEZ, BİR CİNAYET PROJESİDİR

Kanal İstanbul ile ilgili görüşlerini yineleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir de hiç öncelikli olmayan bir hususu insanların önüne koyarsanız, anlamsız olur. Aksine insanların daha fazla çile çekeceği ortam yaratmış olursunuz. Tam da biz metroları önceliyor iken İstanbul’un gündemine oturtulmak istenen Kanal İstanbul gibi; tekrar söylüyorum; ihanet kelimesi yetmez, bir cinayet projesidir.” Diye konuştu.

KAYGIYLA İFADE EDİYORUM: CİNAYET PROJESİDİR

İstanbul’a ihanet söyleminin kendisine ait olmadığının altını çizen İBB Başkanı İmamoğlu, açıklamasında, “İstanbul’a dair ihanet tarifi de bana ait değildir. Bana diyorlar ki; bu kelimeyi çok sık kullanma. Bu tür jargonlar farklı anlaşılabilir. İhanet kelimesi bana ait değil İstanbul ile ilgili… Biz sadece ihanete izin vermiyoruz. Ama Kanal İstanbul tek başına ihanet de değil. Net söylüyorum. Bunu söylerken duyduğum kaygıyla ifade ediyorum. Samimiyet vardır içerisinde. Bir cinayet projesidir. Dolayısıyla biz o tür öncelikleri olmayan işlere karşı dururken ülkemizin bu zor koşullarında geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde finansmanı tamamlanamayan kredi bulunamayan bu tarz projeleri halletmemiz gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

BİZ ÖNCELİK OLAN HER ŞEYİ ALKIŞLARIZ, SAHİPLENİRİZ

İmamoğlu, “Ülkemizin bu zor koşullarında geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde finansmanı tamamlanamayan kredi bulunamayan bu tarz projeleri halletmemiz gerekiyor. Burada konuştuğumuz rakamlar aslında, 1.3 milyar lira civarında bir finansman. Öbür tarafta bitmesi belli olmayan, bitiş rakamı belli olmayan 100 milyar liranın üzerinde bir rakamdan bahsediyoruz. Yani şuradaki işin 60 – 70 katı bir maliyetten bahsediyoruz. Nerede bu işin önceliği, gerekliliği? Biz öncelik olan her şeyi alkışlarız. Sahipleniriz. Başlatana teşekkür ederiz.” Dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Dudullu – Bostancı Metro Hattı” inşaatında incelemelerde bulunuyor.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Dudullu – Bostancı Metro Hattı” inşaatında incelemelerde bulunuyor.

Gepostet von İstanbul Büyükşehir Belediyesi am Donnerstag, 26. Dezember 2019

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ