logo

İBB Başkanı İmamoğlu: Halkalı’dan Sabiha Gökçen’e ‘HIZRAY’

İBB Başkanı İmamoğlu:  Halkalı’dan Sabiha Gökçen’e ‘HIZRAY’

İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Çalar Saat” programında Fox TV’ye konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halkalı ile Sabiha Gökçen arasındaki “Hızray” projesi hakkında bilgi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da ulaşımında “zihniyet dönüşümü” olarak nitelediği projelerden Halkalı ile Sabiha Gökçen arasındaki “Hızray” projesi ayrıntılarını paylaştı.

TÜM METRO BAĞLANTILARIYLA HIZLI BİR ULAŞIM

Yaptığı açıklamada, “İstanbul’da yeni ulaşım hattını hayata geçireceğiz.” Diyerek “HızRay” projesine dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “#HızRay ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Halkalı’ya 55 dakikada gidilebilecek. Yoğunluğun olduğu noktaları rahatlatacak, tüm metro bağlantılarıyla hızlı bir ulaşım sağlanacak, İstanbul’da boydan boya erişim sağlanacak.” Dedi.

HALKALI’DAN SABİHA GÖKÇEN’E HIZRAY

Göreve geldikten itibaren İstanbul’un ulaşım sorununa çözüm aradıklarını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Metro hatları ile ilgili çok iyi atılımlar yaptık. Duran hatları hayata geçirdik. 29 Ekim’de umarım Mahmutbey – Mecidiyeköy Hattı’nı hizmete açıyoruz. O hatta, günde 400 bin yolcu bekliyoruz. Metrobüsün de yükünü hafifletecek. Eminönü – Alibeyköy hattını yıl sonunda hizmete açacağız. Aşiyan – Rumelihisarı Füniküler Hattı durmuştu; orayı hareket geçirdik. Önümüzdeki sene Eylül – Ekim ayına yetiştirmek istiyoruz.” Dedi.

“HIZRAY”:  HALKALI’DAN SABİHA GÖKÇEN’E 11 İSTASYONLU PROJE

İstanbul’un ulaşımında araçların hızının zaman zaman saatte 20 kilometreye kadar düştüğünün altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul, boydan boya olukça uzun bir hatta sahip. İstanbul’daki tüm ulaşım araçlarının belli bir kilometresi var. Mesela, lastik tekerlekli araçlarda bu saatte 20 kilometreye kadar düşüyor. Örneğin, Marmaray 38 kilometre. Bunu çözmemiz gerekiyordu. Bu sebeple “Hızray” ile Halkalı’dan Sabiha Gökçen’e, 11 istasyonu olan bir proje yapıyoruz. Durak sayısının az olması, hızı arttırıyor. Bu sayede Sabiha Gökçen’den Halkalı’ya 55 dakikada gidebileceğiz.” Şeklinde konuştu.

DİKEY METRO HATTINI İÇİNE ALAN BİR İSTASYON DÜZENİ

İBB Başkanı İmamoğlu ayrıca, “Ayrıca birçok dikey metro hattını içine alan bir istasyon düzeni var. Bu proje, İstanbul’un boydan boya çok hızlı erişimine olanak sağlayacak bir proje. Hedefimiz; bu projeyi 2021’in ilk altı ayında Meclis’in ve yetkili bir takım kurulların izinlerini alacak duruma getirmek. Maliyeti yaklaşık 5 milyar dolarlık bir proje. Dört yıllık bir süresi var. Bu projenin maliyetini de “yap-işlet-devret” modelinin en ahlaklı haliyle yapabileceğiz. Görüşmelerimiz de var. 2021’in 6’ncı ayında bu projeyi yapılabilir bir hale getirmek istiyoruz.” Dikey metro hatlar üzerinde çalıştıklarına vurgu yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ