logo

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Kayınvalidesi Son Yolculuğuna Uğurladı

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Kayınvalidesi Son Yolculuğuna Uğurladı

kadir_topbas_kaynanaİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın vefat eden kayınvalidesi Saadet Eres, Kasımpaşa Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Kulaksız Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın bir süredir tedavi gören Kayınvalidesi Saadet Eres (82) vefat etti. Eres’in cenaze namazı Beyoğlu Kasımpaşa Camii Kebir’de ikindi namazına müteakiben kılındı.

Başkan Kadir Topbaş ve Eşi Özleyiş Topbaş ile aileler namaz öncesinde taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Genel Sekreter Hayri Baraçlı, İBB Bürokratları, Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile ilçe belediye başkanları, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Saadet Eres’in kızı Özleyiş Topbaş, başsağlığı dileyen basın mensuplarına “Kolay değil ama Takdir-i İlahi” dedi. Kayınvalidesinin 10 yıldır yanlarında yaşadığını belirten Kadir Topbaş da “Gerçekten bir İstanbul hanımefendisiydi. Tüm geçmişlerimize rahmet diliyorum. İnşallah cennette buluşuruz. Son bir ay içinde sıkıntı yaşadı. Gerekli müdahaleler yapıldı ama Takdir-i İlahi. Hayatın döngüsü bu. Önemli olan güzel izler bırakmak. Eşimi çok iyi yetiştiren bir insandı. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Saadet Eres’in cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından Kadir Topbaş ve merhumenin diğer yakınları tabutu arabaya kadar taşıdı. Başkan Topbaş, cenaze aracına binerek Kulaksız Mezarlığı’na gitti. Saadet Eres, burada okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından Kulaksız Mezarlığı’nda defnedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ