logo

İBB, İETT İkitelli Garajındaki 545 Personeli Kadroya Aldı

İBB, İETT İkitelli Garajındaki 545 Personeli Kadroya Aldı

Taşerondaki personeli kadroya dahil eden Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, İkitelli Garajı’nda çalışan toplam 545 personeli de törenle bünyesine kattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Benzer işleri yapan personel arasında maddi anlamda açık ara farklılıklar oluşturan sisteme son veren Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, İETT İkitelli Garajı’nda çalışan toplam 545 personeli de bugün gerçekleştirilen törenle bünyesine kattı.

İBB KADROSUNA ALINAN İETT ÇALIŞANI SAYISI 1841 OLDU

Önceki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, 2018 yılında, kentteki 4 İETT garajının işletme haklarını farklı firmalara verdi. Ayazağa Garajı ile başlayan işlettirme modeline, sırasıyla Kurtköy, İkitelli ve Çobançeşme garajları dahil edildi.

KURTKÖY VE AYAZAĞA GARAJILARINDA 1296 ŞOFÖR KADROYA ALINMIŞTI

Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, benzer işleri yapan personel arasında maddi anlamda açık ara farklılıklar oluşturan sisteme son verdi. İlk olarak, 2 Ağustos 2022’de işlettirme ihalesi sona eren Kurtköy Garajı’nda çalışan 446 şoför personel İBB bünyesine alındı. 1 Ekim 2022’de ise, Ayazağa Garajı işlettirme ihalesinin sona ermesi ile yaklaşık 850 şoför İBB bünyesinde hizmet vermeye başladı.

İKİTELLİ GARAJI’NDA ÇALIŞAN TOPLAM 545 PERSONELİ KADRODA

İkitelli Garajı’nın işlettirme ihaleleri de geçtiğimiz 20 Şubat ve 8 Mart tarihlerinde sona erdi. İBB, İkitelli Garajı’nda çalışan toplam 545 personeli de bugün gerçekleştirilen törenle bünyesine kattı. İETT İkitelli Garajı’nda düzenlenen törende, sırasıyla, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce ile İBB Başkanı İmamoğlu birer konuşma yaptı.

2023 YILI İÇERİSİNDE 700 ŞOFÖR İSTİHDAMI PLANI

545 İETT personelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşit işe eşit ücret alamayan bir modelle çalışmak zorunda kalan toplam 1841 personeli kadroya aldıkları bilgisini paylaşarak, 2023 yılı içerisinde de 700 şoför istihdamına yönelik de bir planlama içinde olduklarını duyurdu.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

İBB Başkanı İmamoğlu, gazetecilerden gelen, “Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilmesini nasıl karşıladınız” sorusuna, “Meseleyi şöyle okuduk biz: Her ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Çünkü bu işin kurucusu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla, ‘Biz onlara nasıl katkı sunarız’ bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak” yanıtını verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ