logo

İBB Meclis Temmuz Ayı İlk Toplantısı Canlı Yayınlandı

İBB Meclis Temmuz Ayı İlk Toplantısı Canlı Yayınlandı

23 Haziran’da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Başkanlığında yeni dönemde ilk kez toplanan İBB Meclis toplantısı canlı yayınlandı.

Recep Kenan/itvhaber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin ardından mazbatasını almasıyla birlikte Belediye Meclisi toplantılarını canlı yayınlatmaya başlamıştı.

İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran seçimlerinin ardından bugün ilk kez toplanan Meclis toplantısının Temmuz Ayı ilk oturumu canlı yayınladı.

İLK İBB BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDEKİ CANLI YAYIN İLGİ TOPLAMIŞTI

31 Mart seçimlerinin ardından mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, 18 günlük başkanlık döneminde, Meclis toplantılarını canlı yayınlama geleneğini başlatmıştı. O dönemde, özellikle dikkat çeken öğrencilere aylık akbil indirimi, milli ve resmi bayramlarda toplu ulaşımın ücretsiz olması, suda yüzde 40 indirim gibi vaatlerin görüşüldüğü ve tartışmaların yaşandığı toplantılar sırasında canlı yayınlar büyük ilgi görmüştü.

İBB MECLİSİ TEMMUZ AYI İLK TOPLANTISI YAYINI DA İLGİ GÖRDÜ

18 günlük başkanlık döneminde çalışmaların canlı yayınından sonra 23 Haziran seçimlerinin ardından Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki Temmuz ayı toplantısı canlı yayınlanırken; Meclis toplantı gün ve zamanı ile süresi ile ilgili Ak Parti Grubu tarafından verilen teklif yetki tartışmalarına sahne oldu. Teklifin sonraki ay toplantısına bırakılması ve gruplarda tartışılarak şekillenmesi kararı alındı.

İSTANBULLU 23 HAZİRAN SEÇİMİNDE EMANET ETTTİ

Toplantıda Ak Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  (İBB)nin genel ve mali durumu ile iştiraklerinin durumunu özetleyen rapor sonrası “İstanbul Büyükşehir Belediyesi”ni bu durumda teslim ettiklerini, emaetin emin ellere teslim edilmesi gerektiğini ifade etmesi üzerine CHP Grubu ve Başkan İmamoğlu’dan, İstanbul’u 23 Haziran seçiminde kendilerini seçen İstanbullulardan emanet aldıklarını, vatandaşın kendilerini “Emin” olarak gördüklerini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni emanet ettiklerini söylediler.

Gündem dışı konuşmalar ve önümüzdeki milli ve dini bayramlarda İBB yetkisindeki şehir içi ulaşımın ücretsiz olması talebini içeren teklifin oylanması sonrası gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara sevki kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ