logo

İBB’DEN, YENİSAHRA VE İÇERENKÖY’DE İMAR İRTİBAT OFİSİ

İBB’DEN, YENİSAHRA VE İÇERENKÖY’DE İMAR İRTİBAT OFİSİ

Yenisahra ve İçerenköy’de İrtibat ofisi açan İBB, imar planı çalışmalarının sürdüğü Yenisahra, Barbaros ile İçerenköy ve Küçükbakkalköy’deki malikleri bilgilendiriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dönüşümlü olarak Yenisahra ve İçerenköy’deki bilgilendirme ofislerinde görev yapan İBB yetkilileri kendilerine baş vuran mahalle sakini malikleri parselleri yada konutlarının imar planındaki yeri ve niteliği hakkında bilgi veriyorlar.

2012 yılında yasal altyapısı hazırlanarak 2014 yılında askıya çıkan ancak yapılan itirazlar nedeni ile geri çekilerek yapılan düzenleme ve revizyon sonrası tekrar askıya çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı bir süre önce itiraz sürecinin de olduğu süreyi tamamlayarak askıdan indi.

YENİSAHRA VE YAKIN ÇEVRESİ 1/5000 ÖLÇEK RNİP HAKINDA BİLGİ

Son olarak İBB tarafından, 22.04.2016 tarihinden askıya çıkartılan, bir ay süreyle askıda kaldıktan sonra, askı ve itiraz süresini doldurduğu 23.05.2016 tarihinde askıdan inen, Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı hakkında malikleri bilgilendiriyor.

Yenisahra Mahallesi İstiklal Caddesi No.31’de bulunan İBB İmar İrtibat Ofisi Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri bölge halkına hizmet veriyor.

PAZARTESİ, PERŞEMBE VE CUMA GÜNLERİ YENİSAHRA’DA

Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri Yenisahra İBB İmar İrtibat Ofisi’ne başvuran Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sakinlerinden Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı sınırlarında yer alan malikler, arsa yada yapı nitelikli gayrimenkullerinin plandaki yeri ve niteliği hakkında bilgi alabiliyor.

Planda sosyal donatı yada yeşil alanda yer alan parsellerin malikleri “İmar Transferi” uygulaması hakkında bilgilendirilerek, palan notlarındaki maddeler gereği haklarının korunduğu, hak kaybı yaşamayacakları yönünde telkin ediliyor.

SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇERENKÖY ALANALDI CADDESİ’NDE

Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sakinlerine hizmet veren İBB İmar İrtibat Ofisi görevlileri haftanın diğer günler; Salı ve Çarşamba günü ise İçerenköy Alanaldı Caddesi’nde bulunan İçerenköy İBB İmar İrtibat Ofisi’nde, yakın zamanda çıkması beklenen Küçükbakkalöy ve İçerenköy mahallelerini kapsayan imar planı hakkında maliklere bilgi veriyor.

İÇERENKÖY VE KÜÇÜKBAKKALKÖY İMAR PLANI YIL SONUNDA

Alına bilgiye göre İBB’de yapılan İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerini kapsayan imar planı çalışmasında sona gelindi. Beklenmeyen bir gelişme yaşanmazsa bölgenin imar planı yıl sonuna kadar İBB’de gündeme alınacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ