logo

İBB’nin ‘İstanbul’u Koşuyorum’ Etkinliği Caddebostan’da

İBB’nin ‘İstanbul’u Koşuyorum’ Etkinliği Caddebostan’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkânı sunan “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliğinin 3. yarışı olan Caddebostan’da koşuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkânı sunan “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliklerinin 3. yarışı olan Caddebostan Etabı 2 bin 400 İstanbullunun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serilerinin bu yıl üçüncü yarışı 8 Eylül Pazar günü Caddebostan’da koşuldu. Yolların sporcular için açıldığı koşuya 2 bin 400 İstanbullu katıldı.

Etkinlikte ayrıca İBB başkan danışmanı ve Spor İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yıldız, yine başkan danışmanlarından Yiğit Oğuz Duman, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, İSTGÜVEN A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Can Buğday ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur’da sporcularla birlikte koştu.

Çipli olarak gerçekleştirilen 10 kilometrelik parkurda Kadınlar Genel Klasman Kategorisi’nde 36:54 dakikalık derecesi ile Tuğba Güvenç bitiş çizgisine ilk ulaşan koşucu oldu. 38:24 dakikalık derecesi ile Damla Çelik ikincilik kürsüsüne çıkarken, 38:43 dakikalık derecesi ile Elif Mert yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Erkekler Genel Klasman Kategorisi’nde ise birincilik kürsüsüne 31:41 dakikalık derecesi ile Mestan Turhan çıkarken, yarışı 31:57’lik derecesi ile Abdullah Tuğluk ikinci, 32:42’lik derecesi ile Aykut Taşdemir üçüncü olarak tamamladı.

Nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayan etkinlik, Dj Performansı ile renklenirken ödül töreninin ardından son buldu. İstanbullular hem yarıştılar hem de eğlenceli bir Pazar yaşadılar.

YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Bu yıl ki ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serisi biri özel etap olmak üzere 5 etaptan oluşuyor. Seri Bakırköy Etabı ve serinin son yarışı olan Bebek Etabıyla son bulacak. “İstanbul’u Koşuyorum” projesi, başta İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye’deki yol yarışlarına katılımı teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

Yol yarışları katılımcılarına alternatif yarış imkanı sunan etkinlik, koşmaya yeni başlayanları kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında başlatıldı. Dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği koşuların her birinde özel tasarımlı ayrı bir madalya veriliyor. 4 seri yarışı da tamamlayan koşucular madalyalarını birleştirerek “İstanbul’u Koşuyorum” madalyasını tamamlamış olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ