logo

İçerenköy İmar Planları Rezerv Alanı İle İlgili Bakanlık Kararı Bekliyor!

İçerenköy İmar Planları Rezerv Alanı İle İlgili Bakanlık Kararı Bekliyor!

Rezerv Alan ilanı ile yetkinin Bakanlığa geçtiği için aylardır komisyonda bekleyen İçerenköy İmar Planlarının onayı için Bakanlık kararı bekleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

1/1000’likleri de yapılarak Büyükşehir’e gönderilen “İçerenköy İmar Planları”, komisyonda “Rezerv Alanı” kararı ile yetkinin geçtiği Bakanlık kararını bekliyor.

İçerenköy imar planlarındaki son durum ile ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Sadık Semih Kayhan, planın Büyükşehir’de komisyonda iken Rezerv Alan ilanı ile yetkisine geçtiği Bakanlıktan karar beklediğini kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR’DE ONAY BEKLERKEN “REZERV ALAN” İLANI İLE BAKANLIĞA GEÇTİ

Ataşehir Belediye Başkanı Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracığı ile www.itvhaber.com okurları için İçerenköy imar planlarındaki son durumu şu ifadelerle açıkladı:

“İçerenköy İmar planları aylar öncesinden bizim Meclisten geçti. Hatta burada herhangi bir sıkıntımız da yok oy birliğiyle geçti. Aylar öncesinden İçerenköy planlarının 1/1000’liklerini yaparak Büyükşehir Belediyesine gönderdik. Seçim öncesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından tam onaylanacağı sırada İçerenköy toplulaştırma alanının bir kısmı “Rezerv Alan” ilan edildi. Onaylanması için Büyükşehir Belediyesinden bizim gönderdiğimiz 1/1000’liklerin onaylanması için Bakanlığın kararı kaldırması lazım.  Ya da Bakanlık tarafından belediye tarafından planların onaylanması ve uygulamanın yapılması için yetki verilmesi lazım.”

BÜYÜKŞEHİR ONAYI İÇİN DE BAKANLIKTAN KARAR BEKLİYORUZ

“Bakanlığın bu konuda bilgisi var. Defalarca yazı gönderildi. Bu konuda henüz bir yetki yazısı gelmedi. Kararı kaldırma yazısı da gelmedi. Onun için biz aylardan beri Büyükşehir’de planlarının onaylanmayı bekliyor. Büyükşehir onayı için de bakanlıktan karar çıkmasını bekliyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR’DE, PARTİ GRUPLARINDA ANLAŞILDI SIKINTI YOK

Büyükşehir’de konuşuldu, anlaşıldı. Herhangi bir sıkıntı yok, Parti gruplar olarak da bir sıkıntı yok. Büyükşehir’e bu yetki henüz verilmediği için, ya da bu kararı alınmadığı için halen İçerenköy bölgesinde planlar aylardır orada aylardan beri onaylanmadan maalesef bekliyor.

İÇERENKÖY’DE EMSAL BÜRÜT PARSELDEN 2,10

İçerenköy İmar Planları son haliyle özellikle toplaştırma alanındaki kesintileri yapılan son şeklinde daha önce belediyeden çıkan ama %40’a kadar terk olayı vardı. Bakanlık bu rezerve alan ilanıyla birlikte onu değiştirdi 2,10 Emsal olarak düzenledi. Emsal bürüt parsel üzerinden hesaplanacak. Bu bir miktar vatandaşın lehine oldu. Toplulaştırma adaları üzerinden emsal hesabını getirdi. Toplulaştırma alanı dış parsellerde de 2,07 olan emsalleri 2,10 olarak zaten bizden geçmişti.  

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ