logo

İçerenköy Uygulama İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

İçerenköy Uygulama İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

İçerenköy İmar Bilgi Platformu tarafından İçerenköy sakinlerine yönelik düzenlenen İçerenköy İmar Bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Geçtiğimiz günlerde İBB Meclisinde görüşülerek onaylanan İçerenköy İçerenköy Mahallesi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İçerenköy İmar Bilgi Platformu tarafından Royal Düğün Salonunda İçerenköy sakinlerine yönelik düzenlenen İçerenköy İmar Bilgilendirme toplantısında İBB İmar Komisyonu üyesi, İBB ve Ataşehir Belediye Meclisi Ak Partili üyesi Haluk Sadıkoğlu, İBB Meclisi tarafından onaylanarak uygulamaya giren İçerenköy İçerenköy Mahallesi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili bilgi verdi.

Osman Ulusoy ve Selahattin Aslan öncülüğünde İçerenköy’ün imar planları ile ilgili gelişmeleri takip ederek vatandaşları bilgilendirme amacıyla oluşturulan İçerenköy İmar Bilgi Platformu tarafından düzenlenen İçerenköy Mahallesi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı bilgilendirme toplantısında konuşan İBB İmar Komisyonu üyesi, İBB ve Ataşehir Belediye Meclisi Ak Partili üyesi Haluk Sadıkoğlu, planın 1993’te kabul edilen planda Sosyal Donatı ve Yeşil Alanda kalan alanlara yönelik düzenleme içerdiğini kaydetti.

İçerenköy Uygulama İmar Planında planda emsalin brüt parsel üzerinden hesaplanacağını kaydeden Haluk Sadıkoğlu, emsal transferi ile hakkı kaybının yaşanmayacağı, planla en ince ayrıntının hesaplandığını hiçbir hak sahibinin açıkta kalmasının söz konusu olmayacağını söyledi.

İBB Ak Partili Meclisi Ataşehirli üyeleri olarak planın her aşamasını takip ettiklerini vurgulayan İBB İmar Komisyonu Üyesi Haluk Sadıkoğlu, kendisin de mimar olduğunu hatırlatıp, 1 Nisan itibarıyla seçilir belediye başkanlığını alırlarsa başkan adayları Naim Yağcı ile birlikte planın uygulanması hızlandırmak için çalışacaklarını belirtti.

Kurulacak hukuk komisyonları ile vatandaşların yasal hakları hakkında bilgilendirileceği, örnek sözleşme ile haklarının korunacağını ifade eden Mimar Haluk Sadıkoğlu, İçerenköylü vatandaşlardan müteahhit firmalar ile özgür iradeleri ile görüşüp anlaşacaklarını kaydetti.

İçerenköy’ün imar sorununu Ak Parti İBB ve Ataşehir Meclis Üyesi olarak en başında itibaren yakından takip ettiklerini kaydeden Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağcı, tesadüfe dikkat çekerek 6 Mart 2008 tarihinin Ataşehir’in kuruluş tarihi olduğunu hatırlattı.

Ataşehir’in diğer mahalleleri  ile İçerenköy’ün imar planları için verdikleri mücadeleyi anlatan Mustafa Naim Yağcı, Belediye Başkanı seçilirse planın uygulanması takibini daha da yakından takip edeceğinin altını çizdi.

İçerenköy İmar Bilgi Platformu öncülüğünde düzenlenen toplantıya İBB İmar Komisyonu üyesi, İBB ve Ataşehir Belediye Meclisi Ak Partili üyesi Haluk Sadıkoğlu, İBB ve Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağcı, İBB ve Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Adayı Fatih Kayacı, İçerenköy Muhtarı Sırma Doğru ve İçerenköylüler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

İçerenköy Uygulama İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi” için 1 yorum

  1. . : diyor ki:

    1000 lik plan seçimden önce askıya çıkmazsa oy yok diyen bir vatandaş olmadı mı. Oy yok!