logo

İETT, FSM Yoğunluğu Nedeniyle Yeni Düzenleme Yaptı

İETT, FSM Yoğunluğu Nedeniyle Yeni Düzenleme Yaptı

İETT, FSM’deki çalışma nedeniyle Yeniköy-İstinye-Maslak istikametinde oluşan yoğun yolcu talebini karşılamak için mevcut hatların sefer sayısını arttırıp yeni hat oluşturdu.

İETT’DEN YENİKÖY-MASLAK ARASINDAKİ YOLCU TALEBİNİ KARŞILAYACAK DÜZENLEMELER

İETT, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışma nedeniyle Yeniköy-İstinye-Maslak istikametinde oluşan yoğun yolcu talebini karşılamak için bir yeni hat oluşturdu. Mevcut hatların sefer sayısını arttırılarak deniz ulaşımı ile metro arasındaki bağlantı kuvvetlendirildi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde devam eden asfaltlama çalışma sebebiyle, Boğaz’ın iki yakası arasında yolculuk yapan İstanbullular İstinye-Çubuklu Feribotu ile Beykoz-Yeniköy motoruna yoğun ilgi gösteriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü, Yeniköy-İstinye-Maslak Metro istikametindeki yoğun yolcu talebini karşılamak üzere mevcut hatlara ilaveten Yeniköy-İstinye-İTÜ Metro hattını oluşturdu.

İstinye İskele-Yeniköy İskele-Hacıosman Metro güzergahındaki yeni hat, 1 araç 32 sefer ile hizmet vermeye başladı.

SEFER ARALIĞI 10-15 DAKİKAYA İNDİ

İstinye İskele-Maslak güzergahında 1 araçla günde 19 sefer yapan 22M hattında ise araç sayısı 2’ye, sefer sayısı 38’e çıkartıldı. 50 dakika olan sefer aralığı böylece 15 dakikaya indi. Bu hattan İstinye-Çubuklu iskelesine ücretsiz aktarma imkanı da bulunuyor.

İETT, ayrıca İstinye ve Yeniköy iskelelerinden geçen 40B Sarıyer-Beşiktaş hattı ile de 9 araç ve günde 86 sefer ile hizmet veriyor. 40B hattı kullanılarak İstinye ve Yeniköy iskelelerinden yine İTÜ Metro durağına erişebiliyor.

Anadolu Yakasında ise Çubuklu İskeleden 135Ç Çubuklu-Kavacık hattı 1 araç ve günde 24 sefer yapıyor. Bu hattan da İstinye-Çubuklu iskelesine ücretsiz aktarma imkânı bulunuyor.

Yeni tarifeyle çalışmaya başlayan otobüsler, Yeniköy-İstinye istikametindeki vatandaşları hızla Maslak’tan geçen İstanbul Metrosu’na ulaştırıyor. İTÜ durağında metrodan inen vatandaşlar, yine aynı hatları kullanarak İstinye-Çubuklu Feribotu ile Beykoz-Yeniköy motoruna kalaylıkla erişebiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ