logo

‘İGF Olcay Dur Sezonu Kupa Töreni’ Yoğun Katılımla Gerçekleşti

‘İGF Olcay Dur Sezonu Kupa Töreni’ Yoğun Katılımla Gerçekleşti

İstanbul Güvercin Federasyonu (İGF), geleneksel hale getirdiği bu sezon “Olcay Dur” anısına düzenlenen kupa töreni güvercin ve oyun kuşu sevenlerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Güvercin Federasyonu (İGF), “Olcay Dur Sezonu” dereceye giren oyun kuşu yarışmacılarının kupaları düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

“OLCAY DUR” ANISINA YARIŞTILAR

Güvercin ve oyun kuşu sevenlerin bir araya geldiği dernek ve STK’ların çatı kuruluşu, 2016 yılında federasyonlaşan İstanbul Güvercin Federasyonu (İGF), geleneksel hale getirdiği kupa törenini yakın zamanda hayatını kaybeden oyun kuşu yarışçısı “Olcay Dur” anısına düzenledi.

İstanbul Güvercin Federasyonu (İGF) tarafından Beykoz’da düzenlenen “Olcay Dur Sezonu Kupa Töreni” 350’ün üzerinde yarışmacı, davetli ve katılımcının buluştuğu organizasyon ile gerçekleşti.

VİDEO GÖSTERİMİ İLE BAŞLADI

İstanbul Güvercin Federasyonu tarafından hazırlanan sunumda, hayatını kaybeden Sarıgazi Güvercin Severler Dernek Başkanı ve İGF Bölge Sorumlusu “Olcay Dur” ile sağlık problemleri yaşayan İGF hakemi “Ozan Çimen” temalı videoların gösterimi salonda duygusal anlara sahne oldu.

SEZON ADINA ADANAN OLCAY DUR’A RAHMET

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İstanbul Güvercin Federasyonu (İGF) Başkanı Hüseyin Yamadağ, İstanbul Güvercin Federasyonu’nun 2016 yılında kurulduğunu, yeni sezona Yeni sezon hazırlıklarına 12 Eylül 2023 tarihinde başlayacaklarını hatırlatarak; “İGF kurulduğu günden bugüne, oyun kuşunu ileri seviyelere taşıma ve damızlıkçılığı ön plana çıkarmak İçin tüm ekibinizle canla başla mücadele ediyor. Yaptığımız organizasyonlar ve aktiviteler güvercin severler tarafından beğenildiğinden geniş katılımlı bu organizasyonu yapmış bulunuyor ve bir sonraki sezonumuzun başlangıcını yapmış oluyoruz. Aramızdan ayrılan Olcay Dur’a Allah’tan rahmet, tedavi gören üyelerimize acil şifalar diliyoruz. İstanbul Güvercin Federasyonu olarak bugün burada 3600 kişiyi ağırlamaktan son derece mutluyuz. Kendi imkânlarımızla düzenlediğimiz bu törene katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

AGY BAŞKANI NİYAZİ YAMAN BATTAL İLGEZDİ’NİN SELAMINI İLETTİ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin selamını ileten Anadolu Oyunlu Güvercin Yarışı (AGY) Başkanı Niyazi Yaman, “İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanımız Hüseyin Yamadağ’a ve yönetimini kutluyorum. İGF Kuruluşundan bugüne oyun kuşu güvercin yarışlarında ciddi atılımlar yaptı. Dereceye giren, krallar gibi bir sezonu yaşatan ve kral kupalarına kavuşan arkadaşlarımızı kutluyorum. Olcay Dur arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” Şeklinde konuştu.

DERECEYE GİRENLER KUPALARINI ALDI

İGF Kupa Töreninde “Olcay Dur Sezonu” yarışmalarında dereceye giren oyun kuşu şampiyonlarına kupa ve plaketleri ile birlikte sponsor ödülleri; çanta, ilaç ve vitamin ile bal, yumurtayla federasyon tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ