logo

İL ÖZEL İDARELERİN TAŞERON İŞÇİLERİ İŞSİZ KALDI

İL ÖZEL İDARELERİN TAŞERON İŞÇİLERİ İŞSİZ KALDI

SONY DSCBüyükşehir Yasası gereği tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinde çalışan taşeron işçilerin işsiz kalmasını CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt meclis gündemine taşıdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir Yasası gereği tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinde çalışan taşeron işçilerin işsiz kalmasını meclis gündemine getirdi.

CHP’Lİ ÖĞÜT: UYARIMIZI DİKKATE ALMAYAN HÜKÜMETİN TAŞERON İŞÇİLERE BAKIŞ AÇISI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir Yasası gereği tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinde çalışan taşeron işçiler işsiz kaldı. Yerel seçimler öncesi konuyu dile getiren ve çalışanların yetkililerden çözüm beklediğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada seçim öncesi işçilerin durumuna dikkat çekmesine rağmen adım atılmamasını “Hükümetin taşeron işçilere bakış açısı bir kez daha ortaya çıkmıştır” sözleriyle değerlendirdi.

İstanbul İl Genel Meclisinde 64 şoför, 120 temizlik görevlisi ve 56 güvenlik görevlisinin hizmet sözleşmesinin sona erdiğini, aynı sıkıntının diğer illerde de mevcut olduğunu ifade eden Öğüt, “İzmir’de bu durumdaki çalışanların durumu kamuoyuna yansımıştır. Valilik makamları ellerinden bir şey gelmediğini söylemektedir” diye konuştu. Yasa gereği İl genel meclislerinden çıkarılan toplam işçi sayısının soran CHP’li Öğüt, kamuoyunun bir an önce açıklama beklediğini, bunca mağduriyete ve uyarıya rağmen hala bir şey yapılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ