logo

Ilgaz Belediyesi ‘Bursa ve Çanakkale Kültür Gezisi’ Başlattı

Ilgaz Belediyesi ‘Bursa ve Çanakkale Kültür Gezisi’ Başlattı

Ilgaz Belediyesi Ilgaz Merkez’de ikamet eden 18 yaş üstü kadınlara yönelik Bursa ve Çanakkale’deki tarihi cami, türbe ve şehitliklere kültür gezileri düzenlemeye başlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz Belediyesi, Bursa ve Çanakkale’deki tarihi cami, türbe ve şehitliklere yönelik konaklama ve yemek ile birlikte 2 gün süren ücretsiz “Kültür Gezisi” başlattı.

Ilgaz Belediyesi Ilgaz Merkez’de ikamet eden 18 yaş üstü kadınlara yönelik başlatılan “Ilgaz Belediyesi Kültür Gezisi” Konya’dan sonra Bursa ve Çanakkale’deki tarihi cami, türbe ve şehitliklerin ziyareti ile sürüyor.

BAŞKANI MEHMED ÖZTÜRK, “GEZİ KONAKLAMA VE YEMEK DAHİL ÜCRETSİZ”

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk tarafından “kültür gezisi” ile ilgili yapılan açıklamada, “Ilgaz Merkez’de ikamet eden 18 yaş üstü tüm bayanlar katılabilir. Gezi konaklama ve yemek dahil ücretsizdir. Müracaat için belediyemize başvurunuz.” İfadeleri yer aldı.

2022’DE KONYA İLE BAŞLADI

“Ilgaz Belediyesi Kültür Gezisi”nin 2022 yılında Konya ile başladığını hatırlatan Başkan Mehmed Öztürk, “Belediyemizin kültür-sanat faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılında Konya iline düzenlediğimiz kültür gezisini programı, 2023 yılında Bursa ve Çanakkale illerine düzenleniyoruz.” Dedi.

“BURSA-ÇANAKKALE KÜLTÜR GEZİSİ” İLK KAFİLESİ YOLA ÇIKTI

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk “kültür gezisi” programında  İlk kafileyi yolcu erken yaptığı açıklamada: “Cumartesi akşamı ilk kafileyi oluşturan 92 hanım kardeşimiz saat 21.00 itibariyle belediyemiz önünden Bursa’ya doğru yola çıktı.  Gezi kapsamında ilk gün Bursa, ikinci gün Çanakkale illerimize gidilecek olup konaklama ve yeme içme dahil tüm hizmetler ücretsizdir. Rabbim hayırla gidip gelmeyi nasip eylesin.  Geziye katılmak isteyenler için kayıtlarımız devam etmektedir. Kayıt için belediyemize müracaat edebilirsiniz. “ dedi.

KÜLTÜR GEZİSİ BURSA PROGRAMI

Ilgaz Belediyesi Kültür Gezisi etkinlik programı kapsamında akşam 21.00’de belediye önünden iki otobüsle yola çıkan 92 kişilik kafile ilk olarak Bursa’da ziyaretlerine başlıyor. Emir Sultan ve Yeşil Türbe ziyaret edildikten sonra kahvaltı ikramıyla geziye devam ediliyor. Orhan ve Osman Gazi türbeleri, Üftade Camii ziyareti ile süren program Bursa Kapalı Çarşı gezisi ve serbest zaman ile devam ediyor.

Öğle yemeği ikramı sonrası Bursa’dan hareket eden kafile saat 18.00’de Çanakkale’ye geçiyor. Burada bir gece konakladıktan sonra sabah 06.30’da kahvaltı ikramı, devamında Şehitler Anıtı, Eceabat Şehitleri ve Ören yeri geziliyor. Akşam 18.00’de Çanakkale’den çıkılırken geri dönüş güzergahında Tekirdağ’da akşam yemeği ikram ediliyor. Ilgaz’a dönüş için hareket edilerek gezi tamamlanıyor.

“Ilgaz Belediyesi Kültür Gezisi”ne 18 yaşın üzerinde ve Ilgaz merkezde ikamet eden tüm bayanlar başvurabiliyor. Gezi kayıtları için Ilgaz Belediyesi’ne şahsen müracaat gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ