logo

Ilgaz Dernekler Birliği Kongresinde Soluk Kesen Başkanlık Yarışı!

Ilgaz Dernekler Birliği Kongresinde Soluk Kesen Başkanlık Yarışı!

İstanbul’un en eski yöre derneklerinden yarım asırlık Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

İstanbul’un en eski yöre derneklerinden Çankırılının İstanbul’daki en eski adresi olan sivil toplum kuruluş yarım asırlık Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Mustafa Anaçal başkanlığındaki Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu’nda yeni dönem başkan ve yönetim kurulu seçimi yapıldı. Kurulu Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimli genel kurulda, 2 aday yarıştı.

Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mustafa Anaçal ile Hakan Yılmaz arasındaki yarışı delegelerin desteğini alan Mustafa Anaçal ve listesi bir dönem daha yetki alarak göreve devam edecek.

Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu Zekeriya Açıkgöz başkanlığında, Fatih Kayacı’dan oluşan divan heyeti yönetiminde gerçekleşti.

Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu Gündemini okutan Divan Başkan Zekeriye Açıkgöz, gündeme 2 ek madde teklifi geldiğini duyurdu.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ KABUL EDİLDİ

Tüzükte 10 kişi olarak belirlenen Asil Yönetim Kurulu üyesinin 15’ e çıkarılıp yedek üye sayısının 5’e düşürülmesi talebini içeren değişiklik oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Şehitlerimizin ruhuna Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunuşu ile başlayan Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu’nun açılışı başkan Mustafa Anaçal’ın açılış konuşması ile yapıldı.

Her iki adayın imzası ile başkan adaylarının 10’ar dakikalık faaliyet tanıtımı ve proje sunumu içerikli konuşmaları talebini içeren önerge de oylandı ve kabul edildi.

Genel Kurula katılan Çankırı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yüksel, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Önder Tozan, Çankırılı olan Bahçelievler Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hasan Gökçeoğlu, yaptıkları konuşmalarla katılımcıları selamladılar.

Yönetim ve denetim kurulu raporları okunup, oylanarak ibra edildi. Tahmini bütçe görüşülerek onaylandı.

Divan Başkanı Zekeriya Açıkgöz adaylar arasındaki uzlaşma ile her iki ada Mustafa Anaçal ve Hakan Yılmaz’a 10’ar dakika söz verdi. Konuşmalar uzayınca 5’er dakika ilave zaman eklendi.

Konuşmalardan sonra yönetim kurul ve denetim kurulunun seçimine geçildi. Divana verilen 2 liste ile seçime gidildi, Adaylar Mustafa Anaçal ve Hakan Yılmaz Ilgaz Dernekler Birliği Yönetim Kurulu için listeleri ile yarıştılar.

Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu’nun 2 listeli ve 2 adaylı kapalı zarf usulü yapılan seçiminde Divan tarafından açıklanan tutanağa göre; 406 delegeden 320’si oy kullandı. Sandıktan çıkan zarf ve kullanılan oy sayısı 320 olarak açıklanırken, geçersiz oyun olmadığı kaydedildi.

Mevcut başkan ve başkan adayı Mustafa Anaçal 173 oy alarak güven tazelerken, genç aday Hakan Yılmaz, 147 oy aldı. Seçim sonrası her iki aday sahneden delegasyonu selamladı. Kongrede delegelerin oyları ile greve devam kararı çıkan Mustafa Anaçal’ın selamlama ve teşekkür konuşması ile Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kurulu tamamlandı.

Ilgaz Dernekler Birliği 11. Genel Kuruluna ÇANDEF Onursal Başkanı Zekeriya Açıkgöz ile birlikte Çankırı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yüksel, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Önder Tozan, Çankırılı olan Bahçelievler Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hasan Gökçeoğlu, Ilgaz Dernekler Birliği önceki dönem başkanları Mehmet Altıntop, Mustafa Ekmekçi, Ilgaz Dernekler Birliği yönetim kurulu üyeler, birliğe bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ