logo

Ilgaz’dan Deprem Bölgesine 600 Soba, 140 Ton Odun Yola Çıktı

Ilgaz’dan Deprem Bölgesine 600 Soba, 140 Ton Odun Yola Çıktı

6 Şubat Depreminden etkilenen depremzedelere ilk günden elini uzatan Ilgaz Belediyesi, 30 adet tır ile iletilen malzemeden sonra, 600 soba, 140 ton odun gönderdi. 

Recep Kenan/itvhaber.com  

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi derinden etkileyen, yıkımlara yol açan depremler sonrası harekete geçen Ilgaz Belediyesi, depremin ilk gününden itibaren depremzedelere yardım elini uzatan ilk belediyelerin arasında yer aldı.

“DEPREM BÖLGESİNE 600 SOBA, 140 TON ODUN GÖNDERİYORUZ”

Soğukta kış koşullarında çadırlarda barınan depremzedelere yakacak desteğini yola çıkardıklarını kaydeden Ilgaz Belediye Başkanı Mehemed Öztürk, yaptığı açıklamada, “Ilgaz Belediyesi olarak deprem bölgesine 600 soba, 140 ton odun gönderiyoruz. Başlatmış olduğumuz ‘Ilgaz Belediyesi Yardım Kampanyası’ dahilinde 30. aracımızı da deprem bölgesine uğurladık. Rabbim destek veren herkesten razı olsun.”  İfadelerine yer verdi.

“DEPREMZEDE VATANDAŞLARI İÇİN YARDIM KAMPANYAMIZI BAŞLATTIK”

6 Şubat depreminde etkilenen bölgeye el uzatan Ilgaz Belediyesi’nin depremzede vatandaşları için yardım kampanyamızı başlattıklarının altını çizen Ilgaz Belediye Başkanı Mehemed Öztürk, açıklamasında, “Deprem sonrasında acil ihtiyaç olabilecek malzemeleri belirledik. Bunlar arasında temel gıda maddeleri, eldiven, mont, bere, atkı, tüp, elektrikli ısıtıcı, odun sobası ve yakacak, el feneri, battaniye, çocuk ve kadınların ihtiyaç duyacakları malzemeler ile temizlik ürünleri gibi kalemlerde yardımları deprem bölgelerine hızlı ve koordineli şekilde ulaştırdık.” Dedi.

23 ADET TIR İLE SÜREKLİ SEFERLER YAPTIK

600 odun sobası ile 5 tır yakacağın da deprem bölgesine gönderilmek üzere yola çıktığını duyuran Başkan Öztürk, konteyner desteği de verdiklerini vurgulayıp; “Toplamda 30 adet tır ile sürekli seferler yaptık ve yardım malzemelerini koordineli şekilde görevli personele tutanak evraklarıyla birlikte teslim ettik. Ayrıca 1 adet cenaze aracımız, 1 adet yol süpürme aracımız ve 8 adet konteyneri de bölgeye gönderdik” açıklamasını yaptı.

GÜNLÜK 5 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK İKRAMI

Barınma bölgelerine nakledilen vatandaşlara beslenme desteği için aşevi kuran Ilgaz Belediyesi, Hatay’ın Erzin ilçesindeki aşevinde günlük 5 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ