logo

İlgezdi: ‘İç Turizm Takip Sistemi Fişlemedir, Kanunsuzluktur!’

İlgezdi: ‘İç Turizm Takip Sistemi Fişlemedir, Kanunsuzluktur!’

CHP’li İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020’de devreye alınacak ‘İç Turizm Takip Sistemi için, “Bu düzenleme tam bir fişlemedir. Yurttaşların özel hayat gizliliğini ihlaldir.” dedi.

İlgezdi: “Kültür ve Turizm Bakanlığından fişleme projesi: İç Turizm Takip Sistemi”, “İç Turizm Takip Sistemi fişlemedir, tam bir kanunsuzluktur!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020’de devreye alınacak ‘İç Turizm Takip Sistemi’yle, cep telefonu operatörlerine müşterilerinin yerlerini bildirme zorunluluğu getirildiğini ortaya koyarak, “Bu düzenleme tam bir fişlemedir. Yurttaşların özel hayat gizliliğini ihlaldir” dedi.

UYGULAMA TAM KANUNSUZLUKTUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’ndan toplu fişleme projesi çıktığını ortaya koyarak, ”  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020’de devreye alınacak ‘İç Turizm Takip Sistemi’yle şehir dışına çıkan yurttaşların hangi şehre ve otele gittiğinin bildirilmesi isteniyor! Özel hayatın gizliliğini koruması gerekenlerin, üstelik kanun eliyle anayasayı ve temel özgürlükleri hiçe sayması hukuki bakımdan tam bir kanunsuzluktur” diye konuştu.

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan İlgezdi, “Demokratik hak ve özgürlükleri geliştirmek yerine; bu tip baskıcı ve ayrımcı politikalar ülkemize bir fayda sağlamaz!” dedi.

MECLİS YETKİSİ GASP EDİLİYOR

“Kanun yapma yetkisi Gazi Meclis’indir. Gazi meclisin iradesini hiçe sayan bu uygulama yok hükmündedir!” diyen Gamze Akkuş İlgezdi, yetkilileri uyararak kişinin rızası olmadan bilgilerin toplanması suç olduğunu hatırlattı. İlgezdi uygulamanın tam bir fişleme olduğunu açıklayarak, “Bu verileri işleyerek dağıtanlar da bu suça ortak olacaktır. Yol yakınken bu uygulamadan vazgeçilmelidir” diye konuştu.

Gamze Akkuş İlgezdi bakanlığa turizmi geliştirme görevini hatırlatarak önerilerde bulundu: “Türkiye’nin turizmine ve ekonomisine katkıda bulunmak isteyenlere fişleme anlamına gelecek bu tip uygulamaları geliştirip, yaygınlaştırmak yerine; cep telefonu harcından trafik cezasına, pasaport harcından Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne kadar her alanda artan vergileri azaltmalarını öneriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesinin artırılmasını ve Sayıştay denetimine tabii tutulmasını öneriyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ