logo

İlhami Yılmaz ‘Başörtüsü Sorunumuz Yok’

İlhami Yılmaz ‘Başörtüsü Sorunumuz Yok’

Ataşehir Belediye Meclisi 7 maddelik gündemle yaptığı 2. Seçim Dönemi 1. Yılı Kasım Ayı Toplantısı 2. Birleşiminde muhtarlara destek ve başörtüsü de konuşuldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kasım ayı toplantısında Ak Partili üyelerin iddialarını cevaplayan Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, başörtülü çalışanın görevine devam ettiğini, başörtüsü ile sorunları olmadığını, muhtarlara desteklerinin yakında başlayacağını söyledi.

1, Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi kasım ayı 2. Birleşiminde gündem dışı söz alan Ak Partili Üye Mahmut Yörük, çirkin duvar yazlarını silme talebini yerine getiren belediye görevlilerine teşekkür etti. Yörük Mescidi Aksa’ya saldırı gerçekleştiren İsrail askerlerini de kınadı.

Gündem dışı söz alan bir başka Ak Partili Üye İsmail Levent ise, Cuma akşamı gerçekleştirileceği duyurulan Sıla Konserinin, Ermenek’teki maden kazasında madencilerin hala çıkartılamadığı gerekçesi ile ertelenmesini istedi. Seçim öncesi belediyede danışmada başörtülü görevli varken bu gün olmadığını iddia etti.

Başkan Battal İlgezdi’nin muhtarlara desteğini kestiğini de söyleyen İsmail Levent, seçim öncesi işe alındığını söylenen muhtar çocuklarının da işten çıkartıldığını söyleyerek; “bunlar seçim yatırımımıydı?” diye sordu.

Ak Partili üyelerin iddialarına cevap için söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, duvar yazılarını önlemenin emniyetin işi olduğunun altını çizerek, kendilerine yazıları silmek düştüğünü söyledi. Başörtülü çalışan ile ilgili ise, “Başörtülü bu kızımız müdürlükte sekreter olarak görevlendirilmiştir. İstediğiniz zaman gidip görevin başında ziyaret edebilirsiniz. Bizim Başörtüsü ile sorunumuz yok” dedi. Muhtarlara desteklerin yakında tekrar başlayacağını söyleyen İlhami Yılmaz, muhtar çocuğunun disiplinsizlik gerekçesi ile işten çıkartıldığını belirtti.

Ak Parti gurubu tarafından verilen 2 yazılı önerge oylanarak Meclis Başkanlık Makamına sevk edilmesi kabul edildi.

CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz’ın gündem dışı sözlü önergesi ile Meclis çalışma saatleri 17:00 olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki 7 madden komisyondan geldiği şekilde kabul edilirken maddelerin 6’sı oy birliği bir madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.

1 Aralık 2014 Pazartesi günü Saat 17:00’da toplanma kararı ile Ataşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Birleşimi birleşim kapatıldı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ