logo

İmamoğlu, ‘Suç Duyurusunda Bulunacağım, Afişe Edeceğim’

İmamoğlu, ‘Suç Duyurusunda Bulunacağım, Afişe Edeceğim’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstifa Etmeyen İştirak Yöneticilerini afişe edeceğini, millete anlatacağını ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan İstifa Etmeyen İştirak Yöneticilerine: “Suç Duyurusunda Bulunacağım, Afişe Edeceğim, Millete Anlatacağım!”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ağustos’un 23, 25, 28’ine genel kurul kararı alma çabası. Nedir bu? 40-45 gün daha orada duracaksınız? Niçin? Kendi şirketin değil. Ben sizden şahsıma devralmıyorum. O bakımdan orada artık kimin durduğunun bir önemi yok. Suç duyurusunda bulunacağım. Hakkımdır, değildir. Suç duyurusunda bulunacağım. Tarihe not düşeceğim. Afişe edeceğim, millete anlatacağım. Ben çünkü öyle söz verdim insanlara” dedi.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU SORULARINI YANITLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki merkez binada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu’na gelen ilk soru, ”Eski Genel Sekreter Hayri Baraçlı, istifasıyla yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliğinin otomatik olarak düştüğünü söyledi. Genel sekreter yardımcılarının da Cuma günü genel kurul süreçleriyle ilgili bütün işlemleri tamamlayıp, istifa ettiklerini belirtti. Bu açıklamalar hakkında neler söyleyeceksiniz” oldu. İmamoğlu, bu soruya şu yanıtı verdi: ”Niçin Cuma? Benim konuşmamı mı beklediler? Biz mazbatayı alalı neredeyse 1 aya yaklaşıyoruz. Niçin Cuma? Kimse milletin aklıyla oynamasın. Bizim burada aradığımız, ahlak ve iyi niyet.

”BU MİLLET BİZE HESAP SORACAK”

Bakın ben, İBB Başkanıyım. 5 milyona yakın oy almış bir insanım. 16 milyonun hesap soracağı kişiyim. Dolayısıyla, cuma günü ben açıklama yapıyorum ve o günün akşamında istifalar ediliyor. O günün akşamında kendisi açıklama yapıyor. Bu işin bir ahlaki tarafı var. İnsanlara biz tebligat gönderiyoruz. Bir an önce genel kurulları yapın ki, biz kendi ekibimizle sürece hakim olalım. Niye? İBB’nin bütçesinin 3’te 2’si İştiraklerde. Bu millet bize hesap soracak. Paramız nasıl kullanılıyor? Gerçekten İstanbul lehine mi kullanılıyor? İkincisi biz, kim istifa etti etmedi, oradan bilgi alamıyoruz. Dolayısıyla siz, tamamen iyi niyetli olmayan bir davranışla, size şirketlerin kuruluş yönetmeliğinin verdiği yetkiyle, 45 günlük sürenin tamamını kullanıyorsunuz. Neredeyse Ağustos ayının sonuna doğru genel kurul kararları alıyorsunuz. Niçin? Bir hafta 10 gün sonraya alın. Yazıktır, günahtır. Neyi kaçırıyorsunuz? Orada nasıl bir sistem yönetiyorsunuz?

”İYİ NİYETLİ OLMAYAN DAVRANIŞLAR”

Bakın bu millet İstanbul’un konsolide bütçesinin neredeyse üçte ikisinin içinde olduğu İştirakler üzerinden benden hesap soracak. Ben, şu anda sürece hakim değilim. Bu kadar net. Onun için bize yazı yazmayı bıraksın. Ben iş ahlakına ve insanlara dönük saygısına yönelik bir mesaj verdim. Bak ne güzel karşılığını buldu. O akşam 6 üst düzey yönetici iştirak yönetim kurullarından istifa etti. Konuşmasak daha kaç hafta duracaktı? Genel kurula kadar duracaktı. İkincisi, genel kurul belirlenirken 45 günlük sürenin tamamının kullanılarak gün belirlenmesinin altında yatan bence altında iyi niyet olmayan bir davranış. Bu davranış halen devam ediyor. Üçüncüsü, bu yazıları yazıyorsunuz. Sorsunlar bakalım kendine, kimin danışmanı, özel kalemi hala yönetim kurullarında. Niye duruyorlar orada kendi danışmanları, özel kalemi? Niye istifa etmiyorlar? Birinden talimat mı bekliyorlar?

”İBB’NİN HER ANINI İSTANBULULARLA PAYLAŞACAĞIM”

Bakın 16 milyon insanın huzurunda çok net söylüyorum ki, bu İBB’nin her anını, her kuruşunu, her faaliyetini İstanbullularla paylaşacağım. Onlar gibi kapalı kutu bir sistem oluşturmayacağım. Paylaşacağım. Bu hafta salı, çarşamba hamleleri göreceğim. Genel kurul yapılmadıktan sonra da herkesi deşifre edeceğim. Milletinin malının üstüne oturmasınlar kardeşim. Ben hala aynı sözümdeyim. Bir hafta içinde karar alsınlar, genel kurulları yapalım. Ekibimizi oraya getirelim. Ve millet bizden hesap sormaya başlasın. Bakın bugün 15 Temmuz. 23 Haziran’dan bir hafta sonra 1 ay bitmiş olacak. Kimin malı bu. Biz millete her kuruşuyla ilgili hesap vermek istiyoruz. Baraksın gitsinler, kadroları oluşturalım, işimize bakalım. Bakın Ankara’da yüz gün geçmiş, belki daha fazla. Belediye başkanı şirketlerin kaçına isim atayabilmiş. Ya nedir bu direnç? Milletin malı, belediye başkanından hesap soracaklar. İstanbullulara buradan sesleniyorum; İstanbullu İBB ile ilgili benden başka birinden hesap soracak mı? Hayır. O zaman millet kararını vermiştir, bıraksınlar gitsinler işimize bakalım. Bir avuç insanın, milletin buradaki hakkına iradesine karşı durmasına biz müsaade etmeyeceğiz.”

”ZABITA MARİFETİYLE ÇAĞRI YAPTIM”

İmamoğlu, ”İstifalardan ne zaman haberiniz oldu? Bir de görev ilişikliğinin kesildiğine dair bir yazı göndermeniz gerekiyormuş. Gönderdiniz mi” sorusuna ise, ”Bunlar teknik işler. Gayet tabii bizim arkadaşlarımız takip ediyorlar. Ben iyi niyetten bahsediyorum. Cuma günü akşamı istifa etti, Cumartesi haberim oldu. Bu işin bütününe bakıyorum ben. Yönetim kurulu toplantısına katılan arkadaşlarım var. 12 yönetici geldi, diğerleri gelmedi. Zabıta marifetiyle çağrı yaptım. Sorduğum soruyu söyleyeyim. Benim sorularım orada da burada da net. Kişisel iradenizle mi hala orada duruyorsunuz? Siyasi bir irade mi size talimat veriyor? Bakın bu soruyu orada sordum. Hiçbir cevap almadım. Ama alana kadar her ikisine de cevap verilmiş gibi algılarım.

”16 MİLYONUN HESAP SORACAĞI KİŞİYİM”

Bakın bugün 15 Temmuz’dayız. 15 Temmuz’da esas olan milletin iradesine birilerinin bu ülkeye hain bir saldırı düzenleyerek, içinde büyüttüğü o haince atmosferin yarattığı sistemin karşısında duran insanların şehit olduğu bir günde onları anıyoruz. Aynı zamanda ne diyoruz? Demokrasi ve milli birlik günü. Bunun anlamı ne? Milli iradeye sahip çıkmak ve asla ona sıkıntı gelmemesi için çalışmak. Şu an benim öyle de bir vazifem var. Ben 16 milyon insanın seçtiği ve hesap soracağı bir kişiyim. Yaklaşık 20 günümü doldurdum. Hesap sorulacak günlerim tıkır tıkır işliyor. Ama ben halkıma sesleniyorum. Ben hala İBB’nin bütçesinin üçte ikisine çalışanının neredeyse yüzde 80’ine sahip İştiraklere henüz hakim olamadım. Bakın bu kadar net. Duyuruyorum milletimize. Buna bir irade engel oluyorsa yanlış yoldadır. Bu millet bizden hesap soracak. Yanlış yoldadır. Bir an önce genel kurulları erkene çekmeliler. Bir an önce biz şirketlere kadromuzu atamalıyız. Şeffaf yönetim anlayışımızla beraber her gün vatandaşımıza hesap veren bir yönetimi İstanbul ile buluşturmalıyız, nokta” yanıtını verdi.

”SABIRLA BEKLİYORUM”

İmamoğlu, ”Genel sekreter ve yardımcılarının yönetimde oldu şirketlerden başka İştirakler de var. Oralardaki süreceler ne durumda” sorusunu da ”Aynı, aynı anlayışla son ana kadar kullanma çabası. Ağustos’un 23, 25, 28’ine genel kurul kararı alma çabası. Nedir bu? 40-45 gün daha orada duracaksınız? Niçin? Kendi şirketin değil. Ben sizden şahsıma devralmıyorum. O bakımdan orada artık kimin durduğunun bir önemi yok. Suç duyurusunda bulunacağım. Hakkımdır, değildir. Suç duyurusunda bulunacağım. Tarihe not düşeceğim. Afişe edeceğim, millete anlatacağım. Ben çünkü öyle söz verdim insanlara. Benimle ilgili değil. Millete ait bir varlığın korunması süreci. Millete ait bir yeni yönetim anlayışıyla buluşma süreci. Hesap verme sürecinin başlanması. Dolayısıyla gün gün bu konuları aktaracağım. Suç duyurusunda bulunacağım, afişe edeceğim gerekirse. Sabırla bekliyorum. Cuma günü konuştum, bir karşılık buldu. Bugün de konuşuyorum, umarım yine bir karşılık bulur. Bulmadı devam edeceğim konuşmaya” şeklinde yanıtladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ