logo

İstanbul Boğazı Vaniköy’de Tarihi Ahşap Vaniköy Camii Alev Alev Yandı

İstanbul Boğazı Vaniköy’de Tarihi Ahşap Vaniköy Camii Alev Alev Yandı

Üsküdar ilçesi Kandilli Mahallesinde bulunan tarihi Vaniköy Camii’nde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına itfaiye ve sahil güvenlik müdahale etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Üsküdar’daki Tarihi Vanıköy Camii’nde çıkan yangın karadan İBB ve çevre ilçe itfaiye ekipleri, denizden de sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan müdahale ile söndürüldü. Yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugün saat 13.30 sıralarında Üsküdar ilçemiz Kandilli Mahallesinde bulunan tarihi Vaniköy Camii’nde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır.

Olay yerine süratle karadan ve denizden yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir.

Denizden (3) sahil güvenlik teknesi, karadan İBB (5) İtfaiye araç ve ekibiyle müdahale edilerek kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Ahşap kısımları yanan Vaniköy Camii’ndeki yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.

RESTORASYON ÇALIŞMALARINA EN KISA SÜREDE BAŞLANACAK

İstanbu Valiliği tarafından yapılan ikinci basın açıklamasında, Yanan Vaniköy Camii’nin Koruma Kurulu izinlerini müteakip, restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacağı belirtildi.

İstanbul Valiliği 2. Basın Açıklaması:

TARİHİ VANİKÖY CAMİİ’NDE YANGIN SONRASI ÇALIŞMALAR

Bugün öğlen saatlerinde tarihi Vaniköy Camimizde henüz tespit edilemeyen bir nedenle çıkan yangın, Sahil Güvenlik ve İBB itfaiye ekiplerinin denizden ve karadan yaptıkları hızlı ve yoğun müdahale çalışmaları neticesinde söndürülmüştür. 

İl Emniyet Müdürlüğümüzce; itfaiye raporu, çevredeki kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının bilgileri doğrultusunda yangının çıkış sebebi ve sorumluların tespitine yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlatılmıştır.

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü’nce bir süre önce hazırlanan tarihi Vaniköy Camimizin rölöve ve restitüston projesi onaylatılarak, restorasyon projesi Koruma Kurulu’na sunulmuş olup, onay safhasında bulunmaktadır.

Koruma Kurulu izinlerini müteakip, camimizin restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 15.11.2020 – Saat 16.30

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ