logo

İstanbul Boğaziçi’nde Kıtaları Birleştiren Yüzme Yarışı

İstanbul Boğaziçi’nde Kıtaları Birleştiren Yüzme Yarışı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Pazar günü saat 10:00’da Kanlıca İskelesi’nden başlayacak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 21 Temmuz’da yapılacak.

KULAÇLA KITALARI BİRLEŞTİREN YARIŞ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Sporseverlerin büyük heyecanla beklediği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 21 Temmuz’da yapılacak. Dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu olarak nitelendirilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenecek.

21 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da Kanlıca İskelesi’nden başlayacak yarışa Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sporcular katılacak. Startın verilmesiyle birlikte katılımcılar 6,5 kilometrelik parkuru yüzerek geçecek yüzücüler, kıtaları kulaçlarıyla birleştirerek İstanbul Boğazı’nı geçtikten sonra, Kuruçeşme’de bitişe ulaşacaklar.

Yarışın sonunda dereceye girecek olan sporculara madalya verilecek. Organizasyon için İstanbul Boğazı yarış boyunca transit gemi geçişine kapalı olacak.

Bu yıl 31’inci kez yapılacak etkinliğe rekor başvuru alındı. Boğaz, 59 ülkeden 2400 sporcunun birincilik mücadelesine sahne olacak. Türkiye’den yarışmaya 2 bin 971 kişi başvuru yaptı. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Samsun’da yapılan elemelerin ardından 1200 yerli katılımcı belirlendi. 59 ülkenin katılacağı organizasyonda bu yıl ilk kez Endonezya, Umman, Pakistan, Peru ve Filipinler’den 1200 yabancı yüzücü yer alacak. Kadınlar ve erkeklerde farklı kategorilerinde düzenlenecek yarışta en geç yüzücü 14, en tecrübeli sporcu ise 89 yaşında olacak.

2009 yılında 5 kıtayı kulaçlarıyla aşmayı başaran yüzücü Marcos Diaz da Boğaz’da yüzenler arasında yer alacak. Yarışı izlemeye gelenler için özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. Kuruçeşme Parkı’na kurulacak etkinlik alanları, ziyaretçilere keyifli bir hafta sonu imkanı sunacak.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda koordinasyon hizmeti verecek. İBB; alan tahsisi, kıyı temizliği, sporcuları taşıyacak gemilerin temini, itfaiye hizmetleri, organizasyonun duyuru ve tanıtımının yapılması gibi birçok alanda sporcuların yanında olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ