logo

İstanbul Havalimanı 3. Pisti Açıldı: 3 Uçak Ayını Anda Havalandı

İstanbul Havalimanı 3. Pisti Açıldı: 3 Uçak Ayını Anda Havalandı

İstanbul Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışı yapılan 3. bağımsız pist ile birlikte ilk defa aynı anda 3 uçak pistten kalkış gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Havalimanı’nın 3. pisti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Tören sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği kalkış izniyle İstanbul Havalimanı’ndaki üç ayrı pistten TK1453, TK1923 ve TK2023 uçakları aynı anda havalandı.

TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİNİN SEMBOLLERİNDEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nda iniş ve kalkış kapasitesini artırmak amacıyla yapılan üçüncü pistin, Devlet Konukevinin ve caminin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye’nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir.” Dedi.

90 MİLYON YOLCU KAPASİTESİNE SAHİP

İstanbul Havalimanının mevcut haliyle yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç halinde yıllık 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planlamayla inşa edildiğini kaydettiği İstanbul Havalimanı’ndan neredeyse ulaşılamayacak hiçbir önemli merkezin bulunmadığını ifade etti.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA AYNI ANDA 3 UÇAK KALKIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakların pilotlarını tek tek tebrik ederek başarılar diledi ve kalkış için gerekli izinleri verdi. Eş zamanlı 3 uçağın Türk sivil havacılık tarihinde ilk defa kalkış gerçekleştirildi. 3. Pistin de hizmete girdiği İstanbul Havalimanı’nda üç ayrı pistten TK1453, TK1923 ve TK2023 uçakları aynı anda havalandı.

İSTANBUL HAVALİMANI CAMİ: AYNI ANDA 6 BİN 230 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

İstanbul Havalimanı’nda yapımı tamamlanan 8 bin 70 metrekare kapalı alana sahip cami, bina yapısı olarak kubbe, mahfil bölgesi ve avlu olarak 3 ana bölümden oluşuyor.

72 adet zeminden kubbeye doğru yükselen renkli camlar bulun camide avlu dahil 6 bin 230 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin üç ana girişi bulunuyor. Avlu merkezinde şadırvan yer alırken ana girişte ilk küçük kubbe alan, bu alanın doğu ve batıya doğru açılan koridorları üzerinde abdesthane ve tuvalet alanları yer alıyor.

3 BİN 825 METREKARELİK DEVLET KONUKEVİ DE AÇILIYOR

Trenle açılışı yapılan İstanbul Havalimanı Devlet Konuk Evi; Şeref Salonu, dinlenme odası, üç farklı salon, fuaye, iki adet konferans salonu, mutfak, ofis, basın bekleme odası, selamlama askeri odası, personel odası, bay-bayan mescit, abdesthane ve son olarak sığınaktan oluşuyor. Yabancı ülke başkanlarının da ağırlanacağı Devlet Konukevi toplam 3 bin 825 metrekare alanda yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ