logo

İstanbul İnovasyon Haftası Sona Erdi

İstanbul İnovasyon Haftası Sona Erdi

istanbul-inivsasyon_hafasiTürkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul etkinliği 6 Aralık Cumartesi günü düzenlenen ve Cumhurbaşkanı  Recep  Tayyip Erdoğan’ın katıldığı kapanış programı ile sona erdi.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul etkinliği 6 Aralık Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği kapanış programıyla sona erdi.

İnovasyon, bir ülke için sürdürülebilir büyüme, toplumsal refah ve artan iş olanakları anlamına gelirken, bu yıl İstanbul haricinde ilk kez Anadolu’ya yayılarak; Ankara, Gaziantep ve İzmir’de de düzenlenen İnovasyon Haftası etkinliklerinde “Türkiye İnovasyonla Geleceğe Koşuyor” sloganı kullanıldı.

4 Aralık Perşembe günü İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayan Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul etkinliklerine 2. gün katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmada artık bilgi odaklı ekonomiye geçmememiz gerektiğini vurguladı.

Ülkemizde 3 yıldır düzenlenen “İnovasyon Haftası” etkinliklerini organize eden Ekonomi Bakanlığı ve TİM yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, “İnovasyon bir düşünce yöntemdir. Yeni bir inovasyon; tasavvur, fikir, uygulama, ticarileşme ve rekabet gibi 5 aşamadan geçer. Bütün bu aşamalardan geçmeyen düşünce bir yenilik ortaya koyamaz. Artık bilgi odaklı bir ekonomiye geçmeliyiz. İnovasyon bununla mevcuttur. Artan teknolojimizle insanlarımızın hayatının ritmini değiştirmeliyiz” dedi.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte, Ar-Ge, tasarım, marka ve girişim liderleri ödüllerini sahiplerine takdim etti.

6 Aralık Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen İnovasyon Haftası kapanış programına, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile iş dünyasından girişimciler ve genç girişimci adayları katıldı

Artık Üreten Bir Ekonomiye Geçiyoruz

İnovasyon Haftası etkinliklerinin ülkemiz ekonomisi için hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “3 yıldır ülkemizde düzenlenen inovasyon etkinliklerinin bu yıl Anadolu’ya da yayılmasından dolayı TİM Başkan ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizim ülkemizin kalkınma planları arasında inovasyonun çok büyük yeri vardır. Artık tüketen bir ülkeden, üreten bir ülkeye geçiyoruz. 2023 ekonomik kalkınma planlarımız arasında inovasyon ilk sıralarda yer alıyor. Her fikir ticarileştirilemez, ama ticarileştirilmesi muhtemel fikirlerin önünün açılıp, desteklenmesi gerekir” diyerek önümüzdeki dönemde ticari inovasyon özelliklerini taşıyan yatırımlara sonsuz destek vereceklerini ifade etti.

Kapanış programı kapsamında, İnovalig İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 5 farklı kategoride yarıştıktan sonra 2. ve 3. olan firmalara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 1. olan firmalara ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin inovasyonel ürünlerin yer aldığı standları gezmelerinin ardından “Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul” programı sona erdi.

Haber: Muhammet İkbal ARSLAN / İstanbul Ajansı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ