logo

İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı Zirvesi Düzenlendi

İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı Zirvesi Düzenlendi

İBB iştiraklerince “Gençler Bu Zirve Sizin İçin” başlığıyla, “2. İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı&Zirvesi” 8-9 Aralık günlerinde düzenlendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Açılan 29 Bölgesel İstihdam Ofisi personelimiz ve yöneticilerimiz sayesinde, tam 160 bin vatandaşımıza İstanbul‘un farklı kurum ve kuruluşları üzerinden iş bulmanın gururu ve onurunu yaşıyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 150’yi aşan özel sektör işveren markası ve on binlerce gencin katılımıyla düzenlenen, ‘2. İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı&Zirvesi’nde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) iştiraki İSPER ve Gençlik Spor Şube Müdürlüğü tarafından “Gençler Bu Zirve Sizin İçin” başlığıyla düzenlenen, “2. İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı&Zirvesi”, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla başladı.

8-9 Aralık günleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını İmamoğlu yaptı.

İmamoğlu gençlere, “Hayallerinizin ve umutlarınızın gerçek olması için; sizinle birlikte düşünen, sizinle birlikte çalışan, sizinle birlikte üreten bir yönetim olacağımızın sözünü sizlere veriyorum. Gençlerin aklından, neşesinden, enerjisinden, cesaretinden, yüksek seviyede ilham almaya kararlı bir yönetim olmaya devam edeceğiz. Gerçekten biliyoruz, yolumuz çok uzun ama en büyük nimetimiz; vallahi de billahi de gençliğimiz var. Bunu hiçbir zaman unutmadan hareket edeceğiz. Gençlerimiz var. Sizler varsınız. Ve sizlerle daha coşkulu bir geleceğe emin adımlarla ‘Tam yol’ ileri diyerek ve böyle güçlü bir sıçramayla ülkemizi, şehrimizi hak ettiği yere taşımanın yolculuğunu üstün gayretlerle yerine getireceğimize sizlerin huzurunda söz veriyorum” şeklinde seslendi.

 ‘İSTİHDAM’ DENİLİNCE İNSANLARIN AKLINA NE GELİRDİ?”

“Bizden önce belediye ve istihdam denince, mesela bu yenilikçilikten bahsederken insanların aklına acaba ne gelirdi” diyen İmamoğlu, “Akraba ilişkileri mi gelirdi, torpil mi? Ya da işte aynı siyaset görüşüne sahip olmak gibi kavramlar gelirdi diye bir düşünelim. Belediye acaba bu kadar şeffaf mıydı? Toplumun her kesimine açık olma gayretini ortaya koyabiliyor muydu? Liyakat ve şeffaflık, bu kadar yan yana insanların yaşamına katkı sunar bir pozisyonda mıydı? Yazılı sınavda başarılı olup, tanıdığı olmadığı için mülakatlarda elenmeyle ilgili bir süreç var mıydı? İşte biz, bütün bunları tam tersine çevirdik. Bu kurum içerisinde yapılan sınavlar, mülakat o kadar şeffaf sahalarda yönetildi ki… Ben birçok çalışma arkadaşımı sahada gördüğümde, bana teşekkür ederek nasıl işe başladığını anlatan insanlarla buluştuğumda gururlanıyorum. Mülakata katılanlar kendilerine sorulacak soruları, önlerindeki cam fanuslardan kendileri seçiyor ve bu kadar çağdaş metotlarla, onlara o sınavı yapan insanlarla karşı karşıya geliyorlar. Mülakatı yapacak olanlar da o soruları o anda öğreniyorlar. Tüm mülakatlar kamerayla kaydedilip ve sonuca itiraz halinde, kayıtlara erişime mümkün hale getirdiğimiz bir altyapıyla yürütüldü. Başvuran kişi talip olduğu işi layıkıyla yapabilir mi yapamaz mı? Gerçekten buna odaklandık.” Diye konuştu.

“29 BÖLGESEL İSTİHDAM OFİSİ AÇTIK”

İstanbul’da açılan Bölgesel İstihdam Ofisleri’nin önemine dikkat çeken İmamoğlu, “Seçim dönemine girerken, bölgesel istihdam ofislerinin İstanbul’a gerekli olduğunu ve bu şekilde bir sistemin bize çok fayda sağlayacağını anlatmıştık. Bugün 2019’dan bu yana yaptığımız yoğun atılımlarla 29 Bölgesel İstihdam Ofisi açtık. Ve neyi başardı biliyor musunuz? İçinde pandemi var, içinde gerçekten çok sıkıntılı ekonomik kriz dönemleri var, çevremizde çıkan savaşın moralsizliği ve etkisi var. Ve aynı zamanda acı depremi yaşadığımız bir dönemin de içinden geçtiğimiz bir ortamda, biz, bu bölgesel istihdam ofisleri sayesinde, oradaki güler yüzlü personelimiz ve yöneticilerimizin sayesinde, tam 160 bin vatandaşımıza -İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde değil elbette- İstanbul’un farklı kurum ve kuruluşları üzerinden iş bulmanın gururu ve onurunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

 ‘İŞ BULMAK BELEDİYENİN VAZİFESİ Mİ?’ DİYE SESLENDİRMİŞLERDİ!

2019 seçimleri sırasında, bölgesel istihdam ofisi projelerinin rakipleri tarafından küçümsendiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Dün gibi hatırlıyorum; hem rakibimiz hem de bir başka rakibimizin diyelim ki yetkili isimleri -tanımlamayayım şimdi- televizyonlarda ya da miting meydanlarında, ‘İş bulmak belediyenin vazifesi mi’ diye seslendirmişlerdir. Halbuki bugün geldiğimiz noktada, ne kadar büyük bir ekosisteme sahip olduğumuzu, bu hizmeti alma imkanı olmayan insanların böylesi bir profesyonel ofis tedrisatından geçerek iş bulmalarını sağlamak, onlara güvence olmak işverenler için de bir kolaylık sahası üretmek, bizim için çok olağanüstü bir deneyim haline dönüştü. Ve bu, artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bence uzun yıllar kurumsalında önemli bir yer teşkil edecek duruma geldi” dedi.

BÖLGESEL İSTİHDAM OFİSLERİ’NE 780 BİN İŞ ARAYAN BAŞVURDU

Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 780 bin iş arayan kişinin başvurduğu bilgisini paylaşan “Bu korkunç rakamı duymamız lazım” diye konuşan, başvuru sahiplerinin büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu aktaran İmamoğlu, “Mesela işe yerleştirenlerin yüzde otuz yedisini 20-24 yaş grubu oluşturuyor. Ve yine 25-29 yaş grubu da yüzde 21’ini oluşturuyor. Üçüncü sırada 30-34 yaş grubu var. Dolayısıyla neredeyse 3’te 2’sini gençlerin oluşturduğu bir zemini var” bilgilerini paylaştı.

Konuşmasının ardından fuar alanında bulunan stantları katılımcıların yoğun ilgisi altında gezen İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da etkinlik çıkışında yanıtladı.

8-9 Aralık 2023 tarihlerinde Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan “2. İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı & Zirvesi”, 150’yi aşan özel sektör işveren markası ve on binlerce gencin katılımıyla yılın en büyük ve kapsamlı istihdam ve kariyer buluşması oldu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ