logo

İstanbul Valiliği ‘Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor’

İstanbul Valiliği ‘Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor’

İstanbul Valiliği, Meteoroloji açıklamasına göre İstanbul’da; 7 Ağustos Cumartesi günü yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

SARI Kodlu Meteorolojik uyarıya dikkat çeken İstanbul Valiliği, “İstanbul’da Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre; 7 Ağustos Cumartesi günü yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.” açıklaması yaptı.

İSTANBUL’UN DOĞUSU İÇİN METEOROLOJİK SARI ALARM

İstanbul için Sarı kodlu meteorolojik uyarı yapıldığına dikkat çekilen Valilik açıklamasında İstanbul’un doğusundaki Beykoz, Şile, Çekmeköy, Sancaktepe, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli çevreleri yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuzluklara karşı uyarıldı.

İstanbul Valiliği, İstanbul için Kuvvetli Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış açıklaması:

İstanbul’da Kuvvetli Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor

İstanbul’da Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre; yarın (7 Ağustos) yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusunda Sakarya, Kocaeli, Yalova ile İstanbul’un doğusunda (Beykoz, Şile, Çekmeköy, Sancaktepe, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli çevreleri) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEO UYARI KODU: SARI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

BATI KARADENİS İÇİN TURUNCU UYARI

Öte yandan Batı Karadeniz bölgesi ile ilgili TURUNCU kodlu uyarı yapan Meteoroloji e Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük bölgeleri ve Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde yerel çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış beklendiği kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ