logo

İstanbul’da 11 Milyon 119 Bin Vatandaş 14 Mayıs’ta Sandığa Gidecek

İstanbul’da 11 Milyon 119 Bin Vatandaş 14 Mayıs’ta Sandığa Gidecek

“Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı”nda konuşan Vali Yerlikaya, İstanbul’da 14 Mayıs günü 11 milyon 119 bin 560 vatandaşın sandığa gideceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bakan Yardımcısı ve Bölge Valilerinin katıldığı “Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı”nda açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, toplam seçmen sayısının %18.4’ünün İstanbul’da olduğunu kaydederek, “11 milyon 119 bin 560 vatandaşımız 14 Mayıs’ta sandığa gidecek.” Dedi.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde alınacak önlemlerin görüşülmesi amacıyla İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığında ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde “Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi.

İSTANBUL’DA SEÇİM BÖLGE GÜVENLİK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yerleşkesinde düzenlenen toplantıya; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Düzce, Bilecik Kocaeli, Sakarya, Edirne, Kırklareli Valileri ve güvenlik birimlerinin yetkilileri katıldı.

Toplantıda, seçim öncesi, günü ve sonrasındaki süreç olarak 3 noktada ele alınan seçim güvenliğinin; oy verme gününden önce alınacak tedbirler kapsamında miting alanları, broşür dağıtımı, stand çalışmaları ve iftar programları gibi organizasyonlardaki hassasiyetin dikkate alacağını vurgulayan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Nuri Ersoy, “Dijital seçim çalışmaları için ilgili bölümlerimizde görevinin başında. Bu kadar önemli seçimde esas olan özgürlüğü temin etmektir.  Güvenlik özgür ifade için vardır. 18 yaşından küçük kişilerin broşür gibi tanıtım materyalleri dağıtmasına izin vermeyeceğiz.  Seçim sürecinde kolluk birimlerimizde görevli personellerin zorunlu haller dışında izinleri kaldırıldı.” Dedi.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan “Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri”nin huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığının altını çizen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da, 2019 Yerel Seçimlerindeki verilerle 31.124 sandık ve 10 milyon 560 bin 958 seçmeni olduğunu kaydederek; “İl Seçim Kurulu’ndan 23 Ocak tarihinde alınan verilere göre ise, İstanbul’umuzda; ülkemizdeki toplam seçmen sayısının  %18.4’ü olan 11 milyon 119 bin 560 vatandaşımız 14 Mayıs günü sandığa gidecek. ‘Seçim Bölge Güvenlik Toplantımızı’ gerçekleştiriyoruz. Bu planla beraber, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasındaki tüm sürecin huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için bütün gayretimizi göstereceğiz.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ