logo

İstanbul’da 30 Ağustos Zaferi 98. Yıldönümü Kutlamaları Başladı

İstanbul’da 30 Ağustos Zaferi 98. Yıldönümü Kutlamaları Başladı

Kurtuluş Savaşı ile verilen milli mücadelenin zaferle sonuçlanması, Türk milletinin Anadolu’yu yurt ilan ettiği ve dünyaya kabul ettirdiği 30 Ağustos Zaferi 98. Yıldönümü törenle kutlanıyor

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolu açan, işgalci düşman kuvvetlerini yurttan kovan, işgal askerlerini 9 Eylül’de İzmir’de denize dökerek Anadolu’nun Türk vatanı olduğunu tescilleyen, Büyük taarruzu taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta kutlanıyor.

İSTANBUL’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ve Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen İstanbul’daki 30 Ağustos Zaferi 98. Yıldönümü kutlama töreni Atatürk Anıtına çelenk sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile tamamlandı.

VALİ ALİ YERLİKAYA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Ağustos Zaferi 98. Yıldönümü mesajının okunması sonrasında İstanbul Valiliği çelengi Vali Ali Yerlikaya tarafından Atatürk Anıtına sunuldu.

1.ORDU VE İSTANBUL GARNİZON KOMUTANLIĞI ÇELENGİ

1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever tarafından 1.Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanlığı çelengi sunumu gerçekleştirildi.

İBB ÇELENGİNİ BAŞKAN EKREM İMAMOĞLU SUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına çelenk sunumu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapıldı. Çelenk sunumu sonrası ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile Taksim töre sona erdi.  

TÖRENDE CANAN KAFTANCIOĞLU VE BUĞRA KAVUNCU DA YER ALDI

İstanbul Taksim Atatürk Anıtı’ndaki törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katıldı.

ANADOLU’YU YURT OLARAK İLAN ETTİĞİ VE DÜNYAYA KABUL ETTİRDİĞİ ZAFER

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları öncülüğünde Samsun’dan başlayan ve silah arkadaşları ile birlikte yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlanması ile zayıflayan düşmanın İzmir’den denize dökülerek, yurttan atıldığı zaferdir 30 Ağustos Zafer. 30 Ağustos Zaferi 200 yıldır çekilişini sürdüren Türk milletinin Anadolu’yu yurt olarak ilan ettiği ve dünyaya kabul ettirdiği zaferdir.

İSTANBUL 30 AĞUSTOS ZAFERİ 98. YILDÖNÜMÜ

İBB KUTLAMA PROGRAMI TIKLAYINIZ

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Resmî tören için Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndayız.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Resmî tören için Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndayız.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 29 Ağustos 2020 Cumartesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ