logo

İstanbul’da Hiç Kimse Sokaklarda Yaşamayacak

İstanbul’da Hiç Kimse Sokaklarda Yaşamayacak

İstanbul Valiliği koordinasyonunda 23 Eylül’de 39 ilçede başlatılan uygulamayla sokaklarda yaşayan evsizler barınma merkezlerine yerleştirildi.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda hayatını sokaklarda sürdüren şahıslara yönelik uygulamalar 39 ilçede devam ediyor. Şu ana kadar 287 evsiz vatandaş evsizler için oluşturulan merkezlere ya da otellere yerleştirildi.

SOKAKLARDA YAŞAYAN EVSİZLER TOPLANIYOR

İstanbul Valiliği tarafından hayatını sokaklarda sürdüren şahıslara yönelik başlatılan uygulamalar devam ediyor.

Sokakta yaşayan vatandaşlara yönelik İstanbul Valiliği koordinasyonunda 23 Eylül’de başlatılan uygulamalar 39 ilçede devam ediyor. Emniyet, Jandarma, Zabıta ve ilgili birimlerin saha ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda şu ana kadar 287 evsiz vatandaş, kamu kurum – kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere ya da otellere yerleştirildi. Kullandıkları baraka, kulübe vb. yerler ise ekipler tarafından toplandı.

İSTANBUL’DA HİÇ KİMSE SOKAKLARDA YAŞAMAYACAK

İstanbul genelinde devam eden uygulamalar düzenli olarak devam edecek. Çalışmayla, evsiz vatandaşlarımızın sıcak bir ortamda yaşamlarının yanı sıra şehir genelinde ortaya çıkan kötü görüntülerin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

TEDAVİ, REHABİLİTASYON, TALEP EDENE DE MESLEK EDİNDİRME

Sokaklardan alınarak barınma merkezlerine ya da geçici olarak otellere yerleştirilen vatandaşlarımızdan sağlık problemi olanların tedavileri yapılıyor. Tedavi süreçlerinin ardından evsiz vatandaşlarımız için rehabilitasyon süreci başlayacak. Rehabilitasyon sürecinin sonrasında ise talep eden vatandaşlarımızın meslek edindirme kurslarına alınarak meslek edinmeleri sağlanacak.

FATİH VE EYÜPSULTAN’DA STK’LAR SÜRECE KATILIYOR

23 Eylül’de başlatılan çalışmaların ardından Sivil Toplum Kuruluşları da sürecin içerisinde yer almak için harekete geçti. Fatih ve Eyüpsultan ilçelerindeki çeşitli STK’lar, evsizlerin bakım ve rehabilitasyon süreçlerinde yer almak için İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu. Gerekli alt yapının oluşturulmasının ardından, başvuruda bulunan sivil toplum kuruluşları da evsiz vatandaşların rehabilitasyon süreçlerinde yer alacak.

ÇEVRENİZDEKİ EVSİZLER İÇİN 112’Yİ ARAYIN

İstanbul Valiliği’nin yılın tamamında devam edecek olan “Hiç Kimse Sokakta  Kalmasın” uygulamasına başvurular 112 ihbar hattı üzerinden yapılacak. İstanbul Valiliği olarak tüm İstanbullulardan, evsiz ya da sokakta kalan vatandaşlarımızı 112 hattını arayarak bildirmeleri konusunda hassas olmaya davet ediyoruz. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ