logo

İstanbul’da Ticari Taksi Kapasitesine Düzenleme Geldi

İstanbul’da Ticari Taksi Kapasitesine Düzenleme Geldi

İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Koronavirüs (Covid-19) salgınının kamu sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetmek amacıyla yeni kararlar aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

21 Ağustos Cuma günü saat 14.00’da Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN başkanlığında olağanüstü toplan İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclis, dünyayı etkisi altına alan pandemi Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni tedbir kararları alarak uygulamaya başlattı.

salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları uygulaması kapsamında 4 kişi kapasiteli ticari taksilerin en fazla 3 yolcu alabileceği, ve diğer yolcu kapasiteli araçlarda da sınırlama getirildiği açıklandı.

İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclis Covid-19 Salgını Kapsamındaki Kararı:

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 14.08.2020 Cuma günü saat 14.00’da Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN başkanlığında olağanüstü toplanmıştır.

Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının, kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde ise salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek işletmelerin tekrar faaliyete geçmeleri sağlanmaktadır.

Bu nedenle;
1- Sağlık Bakanlığının “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan “Ticari Taksiler ve Taksi Duraklarında Alınması Gereken Önlemler” başlıklı bölümde belirtilen tedbirlerin titizlikle uygulanması,
2- İl Hıfzıssıhha Meclisinin 09.05.2020 tarihli 36 No.lu kararının dördüncü maddesi “ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecektir.” ifadesinin, “Ticari taksiler aynı anda; 4 yolcu kapasiteli taksiler 3 kişiden, 5 veya 6 yolcu kapasiteli taksiler 4 kişiden, 7 veya 8 yolcu kapasiteli taksiler 5 kişiden fazla müşteri kabul etmeyecektir.” olarak değiştirilmesi,
3- Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, Kararları alınmıştır.

BİLARDO SALONLARI AÇILDI

İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından daha önce alınan kararla Bilardo salonlarının (Kafeterya, Restoran, Kıraathane vb. işletmelerin içerisinde bulunan bilardo masaları dâhil) 13.08.2020 tarihinden itibaren belirtilen salgın tedbirleri ile maske, mesafe, hijyen koşullarına uyulması kaydıyla faaliyetlerine başlaması kararı alınmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ