logo

‘İstanbullu, Belediyemize Zekat ve Fitrelerini Bağışlayacak’

‘İstanbullu, Belediyemize Zekat ve Fitrelerini Bağışlayacak’

2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salgın bitse de ekonomik olumsuzluğun süreceğini,550 bin ailenin İBB’den yardım istediğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başkan Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatarak vatandaşlardan, fitre ve zekatlarını İBB’ye bağışlama çağrısını yineledi.

230 BİN AİLEYE 550 BİN AİLE EKLENDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, salgın bitse de, çok sayıda ailenin ekonomik olarak olumsuz etkilendiğini ve etkilenmeye de devam edeceğini, 12 günde 550 bin ailenin İBB’den yardım talebinde bulunduğunu kaydederek, “Zaten 230 bin aileye normalde düzenli yardımımız vardı. Şimdi 550 bin aile daha buna eklendi” dedi.

ZEKAT VE FİTRELERİNİZ, EKREM İMAMOĞLU İÇİN DEĞİL

“Benim size yaptığım bu davetle, akıllarınca dalga geçtiler” diyen İmamoğlu, “Hatta ‘Ekrem’e zırnık yok’ diye sosyal medyada kampanya başlatmışlar. Zekat ve fitreleriniz, Ekrem İmamoğlu için değil, yüzbinlerce ihtiyaç sahibi ailemiz için. Ama ben yine de, zekat ve fitre bağışı çağrımı yaygınlaştıran, belki de ulaşmakta güçlük çekeceğim insanlara videomu ulaştıran bu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İletişimimi yaygınlaştırmada verdikleri emek sayesinde, eminim kat be kat hamiyet sahibi İstanbullu, belediyemize zekat ve fitrelerini bağışlayacak. Allah onlardan da razı olsun” şeklinde konuştu.

Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması için hazırız. Lütfen alışverişimizi planlı bir şekilde yapalım. Sosyal mesafemize dikkat edelim.

Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması için hazırız. Lütfen alışverişimizi planlı bir şekilde yapalım. Sosyal mesafemize dikkat edelim.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi paylaştı: 16 Nisan 2020 Perşembe

“12 GÜNDE 550 BİN AİLE İBB’DEN YARDIM TALEBİNDE BULUNDU”

Gelecek hafta bu gece, mübarek Ramazan ayına ilk adımı atacağız ve ilk sahuru eda edeceğiz” diyen İmamoğlu, “Duam odur ki; bu mübarek ayda, bizi saran virüs salgınından kurtuluruz. Salgın bitse bile, çok sayıda aile ne yazık ki ekonomik olarak olumsuz yönde etkilendi, etkilenmeye de devam edecek. Sadece 12 günde 550 bin aileden İBB olarak yeni sosyal yardım başvurusu aldık. Zaten 230 bin aileye normalde düzenli yardımımız vardı. Şimdi buna 550 bin aile daha eklenmiş durumda Bu azımsanmayacak bir rakam. Bu, kent nüfusumuzun neredeyse 5’te 1’i demek. İnsanlarımızın bu sıkıntısına bir nebze de olsa yardımcı olma gayretindeyiz. Tek derdim bu. Tek çabamız bu. İnanın, dara düşmüş binlerce esnafımızı, hayatını günlük kazançla idame ettiren yüz binlerce insanımızı düşünmekten gece uyumakta zorlanıyorum. Ne olacak, sorusunun, her geçen gün büyüdüğünü biliyorum” ifadelerini kullandı.

“ALLAH, ONLARDAN DA RAZI OLSUN”

Belediyelerin, hizmet çeşitliliği nedeniyle halkla en sık ve yakın teması sağlayan kurumlar olduğunu vurgulayan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan yola çıkarak, geçen gün bir çağrıda bulundum. ‘Aydınlanma ve yardımlaşma ayı olan Ramazan’da, en doğru adreslere ulaşması için zekat ve fitrelerinizi belediyemize bağışlayabilirsiniz’ dedim. Çünkü, belediyeniz, kimin nerde neye ihtiyacı var, onu çok iyi bilir. Bu, bütün belediyeler için geçerli. İnsanları rencide etmeden, alan elin veren eli görmediği şekilde yardımları ulaştırır ve bütün hassasiyetlere uyar. Zekat ve fitrelerinizi İBB’ye bağışlama çağrım, birilerinin pek hoşuna gitmemiş olacak ki, benim size yaptığım bu davetle akıllarınca dalga geçtiler. Hatta ‘Ekrem’e zırnık yok’ diye sosyal medyada büyükçe bir kampanya başlatmışlar. Zekat ve fitreleriniz, Ekrem İmamoğlu için değil ki; yüzbinlerce ihtiyaç sahibi İstanbul’daki ailemiz için. Ama ben yine de benim zekat ve fitre bağışı çağrımı yaygınlaştıran, belki de ulaşmakta güçlük çekeceğim insanlara videomu ulaştıran bu arkadaşlara inanın teşekkür ediyorum. Çünkü benim söylediğimi zaten vatandaşım çok iyi anladı. İletişimimi yaygınlaştırmada verdikleri emek sayesinde, eminim kat be kat hamiyet sahibi İstanbullu, belediyemize bu katkılarını, bu bağışlarını, isterse zekatını ve fitresini bağışlayacak. Allah onlardan razı olsun. Ben, bu memleketin her insanını çok seviyorum. Hepinizi çok seviyorum. Lütfen başta sağlığınız olmak üzere, kendinize dikkat edin. Emin olun ki; birlikte başaracağız” şeklinde noktaladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ