logo

İstanbullular ve Ataşehirliler Antep Mutfak Kültürü İle Buluşuyor

İstanbullular ve Ataşehirliler Antep Mutfak Kültürü İle Buluşuyor

İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliği bu yıl Barbaros Kapalı Pazar alanında İstanbullular ve  Ataşehirlilerle  Antep mutfağı ile buluşturuyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliği ile bu yıl 24-25-26 Eylül günlerinde yerel ve mutfak kültürlerini Barbaros Kapalı Pazar alanında İstanbullular ve  Ataşehirlilerle buluşturuyor.

İstanbul Gaziantepliler Derneği’den yapılan açıklamada, “24-25-26 Eylülde gerçekleşecek olan şenliğimizde sanatçımız @faruklokofficiall müziği ile 3 gün şenliğimizi daha da keyifli hale getirecek.  Gaziantep’e dair her şeyi bulabileceğiniz muhteşem lezzetleri tadabileceğiniz şenliğimizde sürprizlerimiz sizleri bekliyor olacak. Ataşehir’de gerçekleşecek olan Gaziantep Yiyecekleri Şenliğinde Pazar Günü saat 14’te Çeled Uşaklar gösterisi ile bizlerle olacak.” Denildi.

Dünya mutfağında önemli yere sahip Türkiye’nin ve bölgenin gastronomi merkezi Gaziantep kültürünü İstanbullulara yakından tanıtacak Gaziantep Yiyecekleri Şenliğinde, Antep mutfağına özgü birçok yemeğin yapılışı sergileniyor.

24-25-26 Eylül tarihinde Ataşehir’de gerçekleşecek “Gaziantep Yiyecekleri Şenliği”nde Gaziantep’e özgü; kebap, içli köfte, baklava, kadayıf, yuvarlama, katmer, kuru patlıcan dolması ve Antep fıstığı gibi onlarca yöresel lezzet tanıtılıyor.        

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ