logo

İstanbul’u Akılla Bilimle 22’inci Yüzyıla Taşıyacağız

İstanbul’u Akılla Bilimle 22’inci Yüzyıla Taşıyacağız

3 yıl önceden İstanbul için çalışmaya başladığını açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 31 Mart 2019 yerel seçim öncesi İstanbul ile ilgili düşüncelerini aktardı.

İstanbul için 3 yıl öncesinden çalışmaya başlayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, verdiği röportajda, İstanbul’u beton ve rant lobisinin teslim aldığını, İstanbul’un bu lobiden kurtarılmak zorunda olduğumuzu söyledi.

“Sıradan işler yaparak olağanüstü zaferler kazanılamaz.” Diyen Gürsel Tekin, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u küçük düşünerek, bahanelere sığınarak, çağa gözlerini kapatarak fethetmediğinin altını çizerek; “Fatih Sultan Mehmet 6 dil biliyordu. Macaristan’dan Urban’ı getirdi döneminin en büyük toplarını döktürdü. Gemileri karada yürüttü” diye konuştu.

HAVAMIZ, SUYUMUZ, DENİZİMİZİN BEREKETİ ONLARA AKIYOR

1- Her gün İstanbul sokaklarındasınız. Bir değerlendirme yapar mısınız? Öncelikli sorunlar nedir?              

İstanbul’u bugün beton ve rant lobisi teslim almış durumda. İmar planları onlar için çıkıyor. Deprem toplanma alanları onlara veriliyor. İstanbul’un tarım arazileri onlara peşkeş çekiliyor. Havamız, suyumuz, denizimizin bereketi onlara akıyor. İstanbullu balıkçılar denize açılınca balık bulamıyor, çünkü güzelim Marmara bu Drakulaların rant iştahını doyurmak için kirletiliyor. Göre çok belli. Biz İstanbul’u bu lobiden kurtarmak zorundayız. İstanbul’un en büyük sorunu budur: İstanbul, milyonlarca İstanbullu için değil bir avuç rantçı için yönetiliyor. Biz bunu değiştireceğiz.

İSTANBUL BİZİM HEPİMİZİN

2- Beton Lobisi çok güçlü nasıl baş edeceksiniz?

AKP tarafından yönetilen ilçelerde kamuoyu araştırması yaptık. Hem onların sorunlarını sorduk hem de hangi adaya oy verebileceklerini ölçtürdük. Burada halkın teveccühünü görüyorum. İstanbul bizim hepimizin. Bunun AKP’si, CHP’si, MHP’si, HDP’si yok. Bakın bir deprem olması halinde bugün insanların sığınabileceği bir toplanma alanı yok. 496 toplanma alanından geriye sadece 77 toplanma alanı kaldı. Geri kalan toplanma alanlarına vahşice, insafsızca rant için AVM veya rezidans kuruldu. Yani para için İstanbulluların canını riske attılar. Bunun adı kan parasıdır. İstanbullular ölürse ölsün biz yolumuzu bulalım diyorlar. İşte benim mücadele ettiğim bu beton ve rant lobisidir. Nasıl mücadele edeceğiz? Bir karar vereceğiz.  Rant için İstanbulluların canını ateşe atanların yanında mı duracağız yoksa İstanbul için canını vermeye hazır olanlarla mı yan yana duracağız? Halkımız bu konuda bir karar vermiş durumda. Ben inanıyorum ki aday olmam halinde İstanbullularla birlikte, İstanbul için yepyeni bir dönem başlatacağız. Halkın kararının ve azminin karşısında hiçbir kuvvet, hele bu hazıra, ranta alışmış korkaklar dayanamazlar.

İSTANBUL İÇİN DOKTORA YAPAR GİBİ ÇALIŞTIM

 3- İstanbul’la ilgili projeleriniz hazırmı kadronunuz var mı?

4 yıl önce bütün makam, mevki ne varsa bıraktım, İstanbul için yollara düştüm. Doktora yapar gibi çalıştım. Dünyanın en iyi üniversitelerindeki akademisyenlerle görüştüm. Konunun uzmanı neredeyse ayağına gittim. Yerel yönetim alanında Türkiye’de ve dünyada en başarılı örneklere kim imza attıysa onunla görüştüm. Viyana’ysa Viyana, Amsterdam’sa Amsterdam, Barcelona ise Barcelona en iyi uygulamaları büyük bir hassasiyetle inceledim. Ekibimizde her alanda konunun uzmanı olan akademisyenler, kamuda uzun yıllar hizmet etmiş başarılı ve tertemiz bürokratlar, yenilikçi ve dinamik genç isimler var. Çok iddialı bir şekilde söylüyorum İstanbul’un bütün sorunlarına hâkim bir kişi varsa o benim. Bütün sorunları çözeceğiz. Akılla, bilimle İstanbul’u 22’inci yüzyıla taşıyacağız. Hazırız.

İSTANBULLULAR ÇOK ACI ÇEKTİ, KÖTÜ GÜNLER GÖRDÜ

4- Kent sürgünlerı ve kentsel dönüşüm sorunu yaşayan insanların sorunlarını nasıl çözeceksiniz?

İstanbullular çok acı çektiler. Çok kötü günler gördüler. Topraklarının birilerine verildiğine şahit oldular, İstanbul’un ciğeri olan ormanların yok edildiğini, oralara villalar dikildiğini gözleri yaşlı izlediler. Özgürlük ve mutluluk kokması gereken sokaklar biber gazından beter zehirlerle doldu, insanlarla dolup taşması gereken caddeler ıssız kaldı. Güzelim Taksim Meydanı betondan bir mezara dönüştü. Şairlere, bestekârlara, edebiyatçılara hülyalar veren Beyoğlu talan edildi. Tarihi kent merkezinde düzensiz, plansız yapılan çalışmalar nedeniyle esnaf kan ağlıyor. Fatih ilçesi boşalıyor. Fikirtepe’de insanlar çamurun ortasında çadırda kalıyor. Kent sürgünleri İstanbul’da acı içerisinde yaşıyor. Taşı toprağı altın İstanbul’da 2 milyon 200 bin yoksul var. Bu bir partinin meselesi değil bütün İstanbul’un meselesi. İttifak iki farklı kurum ya da kişi arasında kurulur. İstanbulluların ittifak kuracağı başka kimse yok. Elele vereceğiz, İstanbul’un sorunlarını birlikte çözeceğiz. Ben İstanbulluların İstanbul için ayağa kalkmasını istiyorum. Gelin İstanbul’un göğsüne vurulan hançerleri çıkartalım, gelin İstanbulların ayağına vurulan zincirleri kıralım, gelin dünyaya örnek olacak, yaşanabilir, huzur ve güven dolu bir İstanbul kuralım. Bunu başaracağız.

İSTANBUL’U YENİDEN GÖRKEMLİ GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ

5- Şeffaf olacak mısınız?

Temel ilkemiz katılımcılık, çoğulculuk, şeffaflık. İstanbullu yurttaşlar hem doğrudan hem medya yoluyla İstanbul’un parası nereye harcanıyor görecek. Verdiğinin nereye gittiğini bilecek. Arazileri, yeşillik alanları ve her santimetrekaresinde ne olduğunu bilecek. İstanbul’a ihanet edildi. Biz İstanbul’u yeniden görkemli günlerine kavuşturacağız.

İSTANBUL’U İSTANBULLULARLA BİRLİKTE, İSTANBUL İÇİN YÖNETECEĞİZ

 6- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çok borcu varmış. Bunu biliyor musunuz?

Mevcut yönetimin başarılı bulunan bir tane konusu yok. Bu yüzden Sayın Erdoğan “İstanbul’a ihanet ettik” demek zorunda kaldı. Bugün İstanbul’un  bütün kaynakları, taşı toprağı bir avuç adamı beslemek için harcanıyor. Sayıştay raporu açık. Sadece 1 yılda 753 milyon lira yolsuzluk var. Kimsenin adını bilmediği belediye başkanı bu sorunları çözemez. İstanbul’u İstanbullular yönetirse bütün sorunlar çözülür. Biz İstanbul’u İstanbullularla birlikte, İstanbul için yöneteceğiz.

. İSTANBUL HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

7- Sahada sizden başka kimse yok. Neden?

Her arkadaşımız kendince bir çalışma ortaya koyuyor. Ben İstanbul’da bu göreve hazırım. Projelerimiz, ekibimiz her şeyimiz hazır. Biz İstanbul’u kariyer merdiveninde bir basamak olarak da görmüyoruz. Biz İstanbul’da yepyeni bir dönem başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. Ben dünyada yaşanabilir şehirler sıralamasında 60 şehir arasında 40’ıncı olan bir İstanbul kabul etmiyorum. Ben sağlıklı şehirler sıralamasında sondan ikinci olan bir İstanbul’u hazmedemiyorum. Bugün İstanbul dünyada kadınlar için en tehlikeli 10 şehirden bir tanesi. Bu utancı değiştirmek, İstanbul’un kent kültürünü yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Bugün Londra yılda 16 milyar dolar turizmden gelir elde ediyor, İstanbul bunun yarısına ulaşamıyorsa atmamız gereken çok adım, değiştirmemiz gereken çok şey var demektir. Bunları de değiştireceğiz. İstanbul hak ettiği yere gelecek. Sadece turizmden yılda 16 milyar doları İstanbullular kazanacak. Sıradan işler yaparak olağanüstü zaferler kazanılamaz.  Biz olağanüstü işler yapmanın peşindeyiz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ