logo

İstiklal Marşı’nın Kabulü Coşkulu Törenle Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulü Coşkulu Törenle Kutlandı

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 96’ncı yılı nedeniyle Ataşehir Kaymakamlığı “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Ataşehir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı Zübeyde Hanım Öğretmenevi Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 96’ncı yılının kutlandığı törene Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal, daire amirleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nevzat Katırcı Meclis Üyesi Mükayil Bektaş’ın aralarında olduğu siyasi parti ve STK temsilcileri ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Ataşehir Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Yıldırım, 12 Mart 1921 Yılında TBMM tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ıncı yılı nedeniyle anılan, 1873 – 1936 yılları arasında yaşayan Mehmet Akif Ersoy’un Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışı ve genç Türkiye Cumhuriyeti fidanının yeşermesini gördüğünün altını çizdiği konuşmasında; “İstiklal Marşı, Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Anadolu insanının muhteşem mücadelesi sonrasında kazanılan zaferin duygu yüklü ifadesidir” dedi.

Düşmanı bitmeyecek ülkemizin, milletinin de başkomutansız kalmayacağının altını çizen Ataşehir Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Yıldırım, bu duygularını ise Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden verdiği örneklerle ve son olarak ta;”Sahipsiz kalan bir vatanın batması haktır. Sen sahip olursan, bu vatan batmayacaktır” dizeleri ile ifade etti.

Okul edebiyat öğretmenin günün anlam ve önemine değindiği konuşmasından sonra. Kürsüye gelen Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İstiklal Marşı’nın üzerimize gelen hayasız akınların durdurulacağı, Hakk’ın vaat ediği günlerin yaklaştığının ilanı olduğunun altını çizdiği konuşmasında; “İstiklal Marşını para karşılığı yazmayı zül addeden şair Mehmet Akif Ersoy sanki tarihi özetler gibi” dedi.

Çok kıymetli ve özel insan olan İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın” sözlerini hatırlatan Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, bize, gençlerimize düşenin şehitlerimizin ile gazilerimizin fedakarlıkları ile yazılan İstiklal Marşı’na sahip çıkarak istiklalimizi korumak için gerekeni yapmak olacağını kaydetti.

Okul öğrencilerinin “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” şiirinin seslendirilmesinden sonra “İstiklal Marşı Yazılıyor adlı darama sahnelendi.

Okul korosu öğretmenler Mehmet Akif şiirlerinden tarafından düzenlemeleri yapılan şarkılar birbirinden güzel solo seslerle birlikte seslendirildi.

Programın son bölümünde konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, çok beğendiğini ifade ettiği “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programını hazırlayan Ataşehir Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

“Gençlik Şühedanın İzinde” pankartına dikkat çekerek, İstiklal savaşında, Kıbrıs ve Kore savaşında, terörle mücadele ederken, 15 Temmuz’da vatanın bekası için canlarını veren şehitlerin ruhlarının şad olması dileğinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ