logo

Kadıköy Belediyesi Atıl Durumdaki Tarihi Tren İstasyonlarını İstiyor

Kadıköy Belediyesi Atıl Durumdaki Tarihi Tren İstasyonlarını İstiyor

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yaptığı açıklamada ilçede atıl bırakılan 6 tarihi istasyon binasının Kadıköylüler adına belediyeye tahsis edilmesini istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı kültürel ve tarihi mirasın simgesi olan, ancak atıl durumda bırakılan 6 istasyon binasının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine dönüştürmek üzere Kadıköy Belediyesi’ne tahsis edilmesi çağrısında bulundu.

 Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Kadıköy Belediyesi, demiryolu yapılanması ile atıl durumda bırakılan tarihi 6 istasyon binasını istiyor. Kadıköy’deki tarihi tren istasyonları için imza kampanyası başlatıldı.

İSTASYONLARIMIZIN YOK OLMASINA ASLA İZİN VEREMEYİZ, VERMEYECEĞİZ

Kadıköylüler olarak tarihi istasyonların yok olmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı,  yaptığı açıklamada; “Koruma statüsünde bulunan bu tarihi binaların birçoğu uzun yıllardır Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılarak adeta birilerine peşkeş çekilmeye hazırlanılıyor. Biz Kadıköylüler olarak, tarihi istasyonlarımızın bu şekilde yok olmasına asla izin veremeyiz, vermeyeceğiz. Kızıltoprak, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye ve Bostancı, bu istasyonlar bizim kültürel ve tarihi mirasımız. Bunlar yalnızca bir bina değil, geçmişimiz, hafızamız.  İstasyon binaları halkındır, ilçemizde bulunan 6 istasyon binasına komşularımızın görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezi yapmak için Kadıköylüler adına talibiz.” İfadelerine yer verdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: TARİHİ TREN İSTASYON BİNALARI HALKINDIR!

 “Tarihi Tren İstasyonları Halkındır!” başlığıyla bir de imza kampanyası başlatan Başkan Şerdil Dara Odabaşı, kampanyaya çağrı videosunda “Bu imza kampanyası ile sizleri de bu süreçte Kadıköy Belediyesi’nin yanında durmaya davet ediyoruz. Ve bir kez daha yineliyoruz: Tarihi tren istasyon binaları halkındır!” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ