logo

KADIKÖY – KARTAL METROSU’NA ULAŞIM İETT OTOBÜSÜYLE

KADIKÖY – KARTAL METROSU’NA ULAŞIM İETT OTOBÜSÜYLE

Tavşantepe’ye uzatılan Kartal – Kadıköy Metro Hattı’na ulaşım, farklı noktalarda hizmete alınan İETT Otobüs seferleri ile sağlanıyor. Küçükyalı ve Maltepe Metro istasyonlarına yeni hat açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Uzun vadede Kadıköy – Kartal Metro hattı güzergahındaki İETT Otobüs seferlerinin bir kısmı kaldırılarak toplu ulaşımın trafikteki yükünün azaltılması planlanıyor. Bu kapsamda ilk uygulama 19Z Kadıköy – Zümrütevler İETT Otobüs seferleri daneme amaçlı geçici olarak durduruldu

17 Ağustos 2012 tarihinde açılışı yapılan, daha sonra Tavşantepe’ye kadar uzatılan Kadıköy – Kartal Metro Hattı’na İETT’nin hizmete aldığı yeni otobüs hatlarıyla ulaşım sağlanabilecek.

İETT tarafından Kadıköy – Kartal Metro Hattı’na aktarma yapabilmek amacıyla “KM” ile başlayan yeni hatlar düzenlendi. Hizmete alınan yeni hatlar sayesinde Anadolu Yakası’nın çeşitli bölgelerinden metroya ulaşım kolaylaşacak. Ulaşımda bütünlüğü sağlamak amacıyla yapılan entegrasyon çalışmaları kapsamında açılan yeni otobüs hatları sayesinde yolculuk daha hızlı ve konforlu hale dönüşüyor.

Bu kapsamda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kadıköy – Kartal Metrosu Kartal İstasyonu’na KM 22 numaralı belediye otobüsüyle ulaşım sağlanmaya başlandı.

İETT Maltepe ve Küçükyalı istasyonlarından Maltepe, Zümrütevler, Sağlık Kampüsü, Sürewyyapaşa Hastanesi, Siteler, Marmara Eğitim Köyü ile Huzurevi’nden Maltepe ve Küçükyalı Metro İstasyonlarına ulaşımın sağlanması için KM sersinde 41, 42, 43, 44 ve 45 Numaralı hatları hizmete aldı.

ZÜMRÜTEVLER’İN 19Z TALEBİ

Öte yandan, Zümrütevler Mahalle sakinleri en çok kullandıkları hatlardan 19Z hattının kaldırılması haberleri  üzerine, Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan’ın da girişimi ile İETT İşletmesi tarafından hattın kaldırılmaması için imza kampanya başlatıldı. Pilot uygulama olarak Metro bağlantılı KM 43 ve KM 44 numaralı İETT otobüs hatlarının sefere başlaması ile birlikte 19Z hattının kaldırılması gündeme gelmişti.

İETT’NİN MALTEPE VE KÜÇÜKYALI İSTASYONLARI ULAŞIM HATLARI:

KM 41 Sağlık Kampüsü – Küçükyalı Metro

KM 42 Başıbüyük – Süreyyapaşa Hastanesi/Maltepe

KM 43 Zümrütevler – Huzurevi/Maltepe

KM 44 Marmara Eğitim Köyü –  Siteler – Maltepe

KM 45 Marmara Eğitim Köyü – Küçükyalı Metro

İETT’nin tahsis ettiği diğer Kadıköy Kartal Metro ulaşım hatlar ise şöyle;

KM 10 İçmeler-Kartal Metro

KM 11 Aydınlı-Kartal Metro

KM 20 Pendik-Kartal Metro

KM 21 Hilal Konutları- Kartal Metro

KM 23 Kavakpınar Marmara Hastanesi- Kartal Metro

KM 24 Kavakpınar- Kartal Metro

KM 25 Yenişehir- Kartal Metro

KM 30 Kartal- Esenkent Metro

KM 40 Marmara Eğitim Köyü –Maltepe Metro

KM 60 Veysel Karani- Kartal Metro

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ