logo

 KADIKÖY SAHİLLERİNDE ALARM; ‘DENİZE GİRMEYİN!’

 KADIKÖY SAHİLLERİNDE ALARM; ‘DENİZE GİRMEYİN!’

Kurbagali _ dere_kadikoy_denize_girme_aykurt_Taşıdığı atık ve lağım suyunu Kadıköy sahillerinde denize taşıyan Kurbağalı Dere Kadıköy’de denize girenlerin sağlığını tehdit ediyor. ‘Kadıköy’de denize girmeyin!’

Recep Kenan/itvhaber.com

2012 yılında başlatılan ve bir türlü bitmek bilmeyen ıslah çalışması sırasında Kurbağalı Dere’deki, kanalizasyon borularının kesilmesiyle açık kanalizasyon halini alan dereye akan lağım ve atık su denize yayıldı.

Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan ve Başkan Aykurt Nuhoğlu’nun açıkladığı tahlil sonuçlarına göre Kadıköy sahillerinde koli basili değerleri olması gereken seviyenin 60 ila 300 kat üzerine çıktı.

NUHOĞLU; “KADIKÖY’DE SAKIN DENİZE GİRMEYİN”

Tahlil sonçlarının ortaya çıkardığı durum karşısında bazı özel kulüpler üyelerine denize girmeyi yasakladı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kurbağalı Dere’nin taşıdığı lağım sularının oluşturduğu tehlike karşısında vatandaşlara çağrıda bulunarak; “Sakın denize girmeyin” sözleri ile uyarıda bulundu.

İSKİ ISLAH ÇALIŞMASINI TAMAMLASIN

Lağım sularını taşıyan Kurbağalı Dere’nin döküldüğü Kadıköy sahillerinde olmaması gereken bakterilerin, kabul edilenin çok üzerinde değerlerde olduğunu belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, vatandaşları denize girmemesi yönünde uyarıyor. Aykurt Nuhoğlu, İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni deredeki ıslah çalışmasını bir an önce bitirmesi konusunda uyardı.

Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Üsküdar ve Maltepe ilçelerinin bir kısmının lağım suyunu taşıyan 3 KM uzunluğundaki Kurbağalı Dere’nin taşıdığı lağım suyu bölgede ve derenin döküldüğü Kadıköy sahillerinde denize girenler için tehlike oluşturuyor.

Bölge insanları için oluşturduğu tehlikenin farkında olan İSKİ, Kurbağalı Dere’de 2012 yılında ıslah çalışmalarına başladı.

LAĞIM SUYU, ARITMA TESİSLERİ YERİNE DENİZE AKIYOR

İSKİ’nin yürüttüğü, bir türlü bitmek bilmeyen ıslah çalışması sırasında bağlantıları kesilen kanalizasyonlardaki atık ve lağım suyu, arıtma tesisleri yerine dereye ve oradan da denize karışıyor.

Her ay ölçüm yaptırdığını söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kalamış Koyu, Marina ve Moda Burnu’nda koli basili değerlerinin çok yükseldiğini söyledi.

Açık kanalizasyon haline geldiği iddia edilen Kurbağalı Dere’nin döküldüğü Kalamış Koyu ve çevresindeki; Moda Burnu, Kadıköy ve Fenerbahçe sahillerinde canlı yaşayamaz hale geldiğini ifade ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ