logo

KADİR TOPBAŞ’IN EN ÖNEMLİ USTALIK PROJELERİ

KADİR TOPBAŞ’IN EN ÖNEMLİ USTALIK PROJELERİ

Bogaz_kadir_topbas_proje_Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde Faaliyet Raporu sunumunda “Ustalık Dönemi Projeleri” olarak Boğaz yaya tüneli, Haliç yaya yolu, çevre ve enerji alanındaki vizyon projelerini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbullulara “Ustalık Dönemi”nin önemli projeleri açıklayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, bu projeleri; “Üsküdar – Kabataş arası yürüyen bant sistemli yaya tüneli, Haliç yaya ve bisiklet yolu, baraj göllerine inebilecek, “uçak taksi” tarzı İstanbul Havayolları Şirketi, Çöpten, Rüzgar Gülü ve Güneş Panellerinden enerji üretecek projeler ile madde bağımlıları için büyük çapta rehabilitasyon merkezi” olarak sıraladı.

ÜSKÜDAR – KABATAŞ ARASI YAYA TÜNELİ

İBB Meclisi’nde Faaliyet Raporu Sunumuda “Ustalık Dönemi Projeleri” olarak nitelediği vizyon projelerini açıklayan Kadir Topbaş; “Üsküdar bir metrolarla bağlanan düğüm noktası. Beşiktaş da aynı şekilde bir düğüm noktası. Üsküdar ile Kabataş arasında bir yaya yürüme tüneli yapacağız. Bu ne demek biliyor musunuz? Üsküdar’da metrodan çıkan bir insan yüzeye çıkmadan yürüyen bantlarla Kabataş’taki metro istasyonuna gelecek. Nasıl bir proje? Yapar mıyız? Evelallah… Kabataş’taki metroyu da Karaköy ve Unkapanı Köprüsü’ne kadar uzatıyoruz. Bir akademisyen Marmaray’a karşı olmadığı için sisli bir günde karşıya geçemediğini söylemiş. İnşallah buna karşı olmazlar da yürüyerek Kabataş’a geçerler” şeklinde konuştu.

BARAJ GÖLLERİNE İNEBİLECEK, “UÇAK TAKSİ” HAVAYOLU ŞİRKETİ

Ülke içinde uçacak ve baraj göllerine inebilecek, uçak taksi tarzında çalışabilecek bir havayolu şirketi olarak tasarladıkları İstanbul Havayolları Şirketi’ni kuracaklarını kaydeden İBB Başkanı Kadir Topbaş,  İstanbul’un aydınlatmasıyla ilgili bir proje geliştirdiklerini, Boğaziçi’nde halka açacakları 1 milyon 200 bin metrekarelik yeşil alandaki renk cümbüşünü ressamlar ve fotoğrafçıların ilgisini çekeceği,  rengarenk yapraklı ağaçları olduğu yerde Erguvan ve bir yerde hatmi çiçeği yolu olan ağaçların üstünden ağlar atılarak, insanların içinde kuşlarla beraber olacağı bir kuş akvaryumunun yapılması talimatı verdiğini açıkladı.

ÇÖPTEN, RÜZGAR GÜLÜ VE PANELLERDEN ENERJİ

İstanbul’da toplanan günlük 16 bin ton çöpün 3 bin tonunun yakılacağı tesisle 1,5 milyon kişinin elektriğini üreteceklerini, barjlara güneş paneli, rüzgar gülleri kuracaklarını söyleyen Kadir Topbaş, İstanbul’da dünyanın en büyük ve kapsamlı rehabilitasyon merkezini yaparak madde bağımlılarını rehabilite ve tedavi edeceklerini kaydetti.

BOGAZ_tunel_yaya

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ