logo

Kamuda Borç Yapılandırma Başvurusunda Son Gün!

Kamuda Borç Yapılandırma Başvurusunda Son Gün!

Vergi tahsilatlarının azalması ve seçim yatırımı nedeniyle yürürlüğe koyulan kamu borcu yapılandırmasında son günü geldi.

Borç yapılandırma düzenlemesiyle tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarına da 48 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı getirilmişti.

Vergi borcu yapılandırması için başvuruda son gün geldi. Vergi borcu yapılandırılması başvuru süresi bir ay uzatılarak son başvuru tarihi 3 Temmuz 2023 olarak belirlendi.

Vergi borcu affı için Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresine giriş yapılacak ya da vergi dairelerine giderek şahsen yapılacak. Vatandaşlar Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu affı yapılandırması yapabilecek.

31 Mayıs olarak açıklanan vergi affı, Kamu borç yapılandırma başvurusu tarihi, Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 30 Haziran’a çekildi, ilk taksit ödemeleri ise 31 Temmuz oldu. 30 Haziran 2023 tatile denk geldiği için, vergi affı borç yapılandırma son başvuru tarihi 3 Temmuz’a uzatıldı. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan tüm vergi borçlarının ödemesi internet sitesi üzerinden ve ya vergi dairelerinden gerçekleştiriliyor.

 2023 Vergi Affı Borç Yapılandırma Kapsamı Ve Başvurusuna İlişkin Detaylar:

Vergi affı borç yapılandırma son başvuru tarihi ve şartları gündemdeki yerini koruyor. 2 bin liranın altındaki vergi borçlarını silen, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise 12, 18, 24,36 ve 48 ay eşit taksit hakkı sunan vergi affı borç yapılandırma başvuruları alınan karar ile 3 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. tüm vergi, prim, Trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçlarını kapsıyor.

BAŞVURU VE ÖDEME TARİHLERİ ERTELENMİŞTİ!

Yapılandırma için başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar, ilk taksit ödemelerinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecekti. 26 Mayıs 2023 Cuma Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile başvuru süreleri 30 Haziran’a uzatılmıştı.

BAŞVURU 3 TEMMUZ’DA SON, İLK ÖDEME 31 TEMMUZ…

30 Haziran tatil olduğu için vergi affı borç yapılandırma başvuruları 3 Temmuz Pazartesi gününe kadar uzatıldı. İlk taksit ödemeleri ise 31 Temmuz’a kadar ertelendi.

KAMU BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NEREDEN ve NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr / ivd.gib.gov.tr) resmi internet sitesi üzerinden kullanıcı kodu ve şifre, e-Devlet şifresi ile veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak, bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla, diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapılabilecektir.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ