logo

Kamuda Görevli Engellilerin Ek Göstergesi 3600 Olsun

Kamuda Görevli Engellilerin Ek Göstergesi 3600 Olsun

Milletvekili Emine Gülizar Emecan, kamuda görev yapan engellilerin 3600 ek gösterge rakamı üzerinden emekli edilmeleri istemiyle TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, kamuda görev yapan engellilerin 3600 ek gösterge rakamı üzerinden emekli edilmelerinin sağlanması amacıyla TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi için mücadele ettiklerini belirten Emecan, engelli vatandaşlarımızın da aldıkları emekli maaşlarıyla geçinemediklerini ve emeklilik sonrası çalışma imkânlarının da bulunmaması nedeniyle 3600 ek gösterge üzerinden emekli edilmelerinin yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracağını belirtti.

Emecan, teklifinde; “Kamuda görev yapan engelli personeller, engellilik oranları ve prim gün sayılarına göre değişiklik gösteren hizmet sürelerinde en erken 15 en geç ise 20 yılda emekli olmaktadırlar. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda engelli vatandaşlarımız aldıkları emekli maaşları ile geçimlerini sürdürmekte zorlanmaktadırlar. Emeklilik sonrası herhangi bir işte çalışma olanağı da bulunmayan engelli emeklilerimizin, emekli edilirken 3600 ek gösterge rakamı üzerinden emekli edilmeleri ile maaşlarında oluşacak artış, bu vatandaşlarımızın yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ