logo

Karadeniz ve Ege Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Var

Karadeniz ve Ege Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Var

Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu ile Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak, Ege ve Karadeniz’de fırtına bekleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu ile Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak yağış ve bu yağışlara bağlı olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

KARADENİZDE “O” İLLER İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Pazartesi öğle saatlerinden sonra Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

VATANDAŞLARA DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMALARI UYARISI

Pazartesi öğle saatlerinden sonra Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu ile Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğinden; vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

BİTLİS, VAN VE AĞRI ÇEVRELERİ DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ!

16.10.2023 Pazartesi günü Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA UYARISI!

BATI ve DOĞU KARADENİZ’DE 50-75 KM/SAAT FIRTINA

Batı Karadeniz’de Pazartesi sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan doğusu güneybatıdan öğle saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi akşam saatlerinde batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de rüzgarın, Pazartesi öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

KUZEY EGE’NİN KUZEYİNDE FIRTINA: 50-75 KM/SAAT

Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

YURT GENELİ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Adana’nın ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyı kesimi ile Sakarya, Van, Ağrı ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGEMİZDE HAVA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sakarya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Van, Ağrı ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:
Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesin düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ