logo

Kastamonulular Ataşehir’de Şerife Bacı için Buluştu

Kastamonulular Ataşehir’de Şerife Bacı için Buluştu

Ataşehir Belediyesi ve Kastamonu Dernekler Federasyonu tarafından milli mücadelenin kadın kahramanı Şerife Bacı için düzenlenen anma gecesinde Kastamonulular Ataşehir’de bir araya geldi.

Silence İstanbul Hotel’de düzenlenen geceye; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Kalender Özdemir ve Deniz Kutlu, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatma Kıranoğlu, Kas-Der Genel Başkanı Remzi Şen, Kastamonu Konfederasyon Genel Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Özbek ve Araştırmacı Tarihçi İlyas Kara ile çok sayıda Kastamonulu katıldı.

Şerife Bacı anma etkinliği İstiklal Marşı ile saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve açılış konuşmalarıyla devam etti.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz şunları söyledi: “Çoğumuz Anadolu’dan ve yakın coğrafyadan; iş için, eğitim için, daha iyi yaşamak için İstanbul’a gelmiş bulunuyoruz. Onun için, selam olsun memleketinden uzak, sıla hasreti çeken, ana yurdunu özleyen Kastamonulu kardeşlerim. Bilirim sıla hasreti zordur. İnsan köküne, sevdiğine, toprağına hasret yaşar. Ne mutlu bizlere ki gurbeti vuslata çevirdik, dertlerimize derman olduk. Bir olduk, birlikte olduk, hizmetkâr olduk. El ele vererek kurduğumuz Ataşehirimizi 10 yılda Kurucu Başkanımız Battal İlgezdi ile birlikte sizlere yuva yaptık. Sen, ben, öteki, beriki değil biz olduk.”

“Kurtuluş Savaşımızın kahramanı Şerife Bacı ve onun Kastamonulu vatanseverlerle ortaya koyduğu mücadele ruhu, bugün de bize örnek olmalıdır” diyen İlhami Yılmaz, “Kastamonu İstiklal yoludur. Kurtuluşumuzun harcı, bağımsızlığımızın sembolü, şehitlerimizin ebedi yoludur. Gözümünüz yaşı, kalplerimizde biriken umuttur. Sırtındaki top mermisi, kucağında bebeğiyle cepheye koşan, ölüme yürüyen Kastamonulu kadınlarımızın ocağıdır. Bugün burada huzur içinde, bir arada, kardeşçe ve özgürce yaşıyorsak yiğitliğin ve kahramanlığın destanını yazan Şerife Bacı başta olmak üzere bütün şehitlerimize borçluyuz. Onları minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatma Kıranoğlu ise gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim bu topraklarda hür olarak yaşamamız için şehit olan İstiklal Savaşı’nda, İnebolu’dan Kastamonu’ya cephane taşıyan kahraman Türk kadınlarının simgesi haline gelen Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarından Şerife Bacı anamız olmak üzere bütün kadın kahramanlarımızı, gazilerimizi saygı, hürmet ve şükran duygularımla anıyor, mekânları cennet olsun diyorum. Amacımız Kastamonu Dernekler Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul’un 39 ilçesinde faaliyetlerini sürdüren derneklerimizi federasyonumuzun çatısı altına toplayarak geleceğin kenti Kastamonulu gençlerimiz için kurumsal bir yapıya kavuşturulmasını sağlamaktır. Kastamonu Dernekler Federasyonu olarak ortak bir çalışma yapılmanın zamanı gelmiştir. Hedeflerimizi, birçok projelerimizi, amaçlarımızı gerçekleştirmek istediğimiz Federasyonumuzun başarılı olması için herhangi bir siyasi kimliği bulunmayan dernek başkanlarımız başta olmak üzere, tüm hemşerilerimizin aktif rol almaları ve gayretli bir şekilde çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Kültürümüzün, yerel değerlerimizin ve dayanışma bilincimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımıza kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

Açılış konuşmalarının ardından Şerife Bacı ile ilgili hazırlanan slayt gösterimi ve sanatçı Mete Tafracı’nın söylediği türkülerle gece sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ